DISTRIBUIȚI

Secţiei SE r-l Sângerei vă informează că de la începutul anului şi până în prezent pe teritoriul raionul Sângerei s-au produs 26 incendii în urma cărora a decedat o persoană, totodata a fost înregistrat un caz de înec al unei persoane.
În acest context cât și ca urmare a începerii sezonului estival, Serviciul prevenție al Secție SE Sângerei reamintește că anume vara şi îndeosebi în perioada caniculei se majorează considerabil numărul cazurilor de înec a persoanelor. Astfel preîntîmpinăm despre riscurile la care sunteți expuși în cazul nerespectării regulilor de comportare pe apă și practicării scăldatului în locuri neamenajate, necunoscute și care nu sunt dotate cu stații de salvare, unde situația este monitorizată de profesioniști. Foarte importantă este supravegherea de către maturi a copiilor cu interzicerea deplasării acestora la bazinele acvatice neamenajate pentru scăldat. Totodată evitarea scăldatului după consumul băuturilor alcoolice care favorizează accidentările în apă și situațiile tragice.
Tot în acest context Vă preîntîmpinăm că un alt pericol în această perioadă îl reprezintă arderile necontrolate a vegetaţiei cât și al deșeurilor atât în spațiul privat, dar și la poligoanele autorizate, astfel de cazuri majorîndu-se în ultima perioadă considerabil. Cauzele prioritare de apariție a acestora rămîn a fi: incendierile nesupravegheate a deşeurilor, imprudenţa cu focul în timpul şi după organizarea picnicurilor în natură, imprudenţa în timpul fumatului, jocul copiilor cu focul şi incendierile intenţionate. Aceste arderi la prima vedere inofensive pot provoca pagube imense și implicarea la maxim a echipelor de pompieri.
Responsabilitate și implicarea fiecăruia dintre noi va duce la prevenirea și minimalizarea cazurilor de incendii și situații de urgență în această perioadă.
În caz de urgenţă apelaţi Serviciul 112.
Sergiu MIHALIUC, șef Secție SE Sângerei