Scump gazul, scumpe și lemnele…

Scump gazul, scumpe și lemnele…

178
DISTRIBUIȚI

Reporterul ziarului Ecoul nostru a discutat cu mai multe persoane din raion despre condițiile lor de trai în prag de iarnă.

Картинки по запросу LEMNE

Vera CIRIMPEI, pensionară, Alexăndreni: „Am 63 de ani, nu lucrez nicăieri. Până am ieșit la pensie am activat în gospodăria agricolă din localitate, cu doi ani în urmă am avut o intervenție chirurgicală la rinichi și nu mai pot continua munca. Lucrează doar soțul, Dumnezeu să-i dea sănătate. El activează într-o firmă privată de construcții din municipiul Bălți. Primește binișor, dar un salariu nu prea ne ajunge pentru toate. De aceea mai creștem pe lângă casă păsări, animale, semănăm porumb, legume etc. Pentru sezonul de iarnă ne-am pregătit din timp. Am mai economisit și ne-am asigurat cu lemne și cărbune. Prețurile sunt cam mari, dar în frig nu putem să stăm.”

Elena BÎRSAN, orașul Sângerei: „Locuiesc cu soțul și cei trei copii la bloc, avem încălzire autonomă. E scump gazul, mai economisim cât se poate. Mămica lucrează în Italia și ne ajută foarte mult cu bani. De unii singuri nu ne-am descurca. Avem trei copii, toți sunt de școală, vă dați seama cât trebuie să investești azi în educația și creșterea copiilor. Nici noi nu suntem încă bătrâni… Mai trăim câte odată ca americanii, pe datorie… De la începutul sezonului de încăzire curent am achitat pentru gaz respectiv 400 și 700 de lei, în lunile de iarnă vom achita mai mult. E mare dezastru în țara noastră. Majoritatea consumă, puțin ce se produce. În raionul nostru nu avem fabrici, întreprinderi industriale… Din ce să trăiești, dacă ne ținem cu importul? Degeaba am discuta despre probleme și sărăcie, pentru că sunt unii care nu doresc ca acest popor să tră- iască omenește.”

Viorel GHERBOVEȚCHI, șomer: „Locuim cu soția la bloc, avem încălzire autonomă de câțiva ani. Deocamdată…

continuarea o veți citi în numărul 46 al ziarului din săptămâna aceasta