Schimbarea la față a satului Iezărenii Vechi

 Schimbarea la față a satului Iezărenii Vechi

906
DISTRIBUIȚI

Satul Iezărenii Vechi a împlinit  500 de ani de la prima atestare documentară. Cu ocazia acestui memorabil eveniment primăria  comunei  a reușit organizarea unei  ample  sărbători pe care cetățenii au spus că nu o vor uita niciodată. În organizarea evenimentului primara  Renata Gabor a chibzuit  profund încât să împlinească  așteptările de la cei mici ai satului, până la cei maturi, care au construit și i-au pus cunună de prosperare localității, prin modernizarea  tuturor obiectelor de infrastructură. Jumătate de secol de existență a satului nu l-au găsit pe nepregătite, lipsit de speranțe sau pustiit. După cum  s-a simțit pe parcursul   festivității și au remarcat cetățenii și organizatorii  satul e plin se speranțe, de viață, de copii și oameni pozitivi. Aici în permanență se construiesc noi case și  trăiește viitorul.

Decizia de organizare a unui eveniment de asemenea anvergură a fost  adoptată  în cadrul unei ședințe  speciale  și festive a Consiliului local. Primara a solicitat    aprobarea organizării acestuia din partea consilierilor locali, unde în totalitate a fost susținută.

 Nici o sărbătoare de asemenea înălțime și nici un hram al satului nu  poate fi acceptat fără oaspeți de pretutindeni. Primăria a fost onorată de oaspeți din România, o delegație din județul Prahova, localitatea Tătaru și din localitatea  cu care este înfrățită, de consilieri locali și raionali, de  parteneri în  proiecte de infrastructură , de susținători ai primăriei și primarei. În fața tuturor, pe scena de pe stadionul satului Renata Gabor  a deschis   sărbătorea  printr-un discurs emoționant ,de bucurie și mulțumire  pentru  toți, care  prin implicare contribuie la modernizarea continuu a localității :„ pe măsură  ce ne pregăteam pentru acest eveniment, am început să conștientizez tot mai mult și mai profund ce înseamnă, de fapt, 500de ani de Iezăreni. Vreau să mărturisesc că nu m-am gândit  vre-o dată la vârsta localității noastre. Cu atât mai mult, nu m-am gândit că eu voi  avea un rol semnificativ  la acest moment.  Mărturisesc  cu emoție  că îmi face o deosebită onoare să reprezint Iezărenii Vechi la 500 de ani! Este o jumătate de veac. Cinci secole în care strămoșii noștri au făurit istoria. Sunt mândră de sătenii mei, cei dintotdeauna care  au fost și sunt acum. Cei de pretutindeni, oriunde s-ar afla ei. Sunt mândră și împreună  făurim  prezentul și istoria satului.”