DISTRIBUIȚI
În poză: șomerii, participanți la târgul locurilor de muncă

La finele săptămânii trecute, Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Sângerei a organizat un târg al locurilor de muncă, în cadrul căruia agenții economici au informat șomerii despre locurile de muncă vacante, condițiile și oportunitățile lor de avansare.
Dintre companiile venite la târg , în Casa raională de Cultură „Nicolae Iorga”au fost reprezentanți ai sectorului textil și ai industriei constructoare de mașini din municipiul Bălți, precum și antreprenori din orașul Sângerei. Cele mai mari firme venite caută lunar peste 100 de oameni pentru a ocupa locurile libere de muncă din întreprinderea ce o reprezintă. Acestea pot oferi pachet social întreg, condiții bune de muncă și salarii atractive, plata pentru deplasare, în schimb însă au nevoie de persoane responsabile, dornice de a învăța ceva nou și de a activa la un serviciu stabil, cu studii cel puțin medii. Ofertele au fost vociferate de către reprezentanții: SRL „ Elektromanifacturing”, Bălți; Grupul „Draxlmaier”,Bălți; SRL „Euroconfex”, Sângerei; SRL „Quality Hub”, Bălți; SRL „Gelibert” , Sângerei; ÎI „Iurcu Ana”, Sângerei și Versavia Style din Sângerei. La târg au fost prezentate următoarele oferte de muncă: inginer, operatori în sectorul de producție, cusători, bucătari.
Mulți din angajatori s-au arătat nemulțumiți însă de faptul că dintre cei care depun cererile de angajare, după un timp anumit sunt concediați din lipsa unei inițiative de a se dedica profesiei, ori nu sunt capabili să îndeplinească norma zilnică pentru care li se achită. Acum lipsa specialității în domeniu nu mai este o problemă, deoarece angajatorii oferă și această posibilitate – cursuri gratuite de 1, 3 sau 6 luni în domeniu, depinde de funcția care îndeplinești.
Cu propuneri de pregătire în domeniul profesional a venit și Tatiana BUCĂTARI, directoarea Centrului de Instruire Profesioanlă din Grigorăuca care a menționat că toate cursurile de instruire din cadrul instituției care o reprezintă sunt prin intermediul sponsorilor, este nevoie doar de talent și curaj pentru înscriere la ore. …

continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 20 din această săptămână