DISTRIBUIȚI
În poză: organizatorii raionali alături de N. JURAVSCHI, L. POPA, A. POPUȘOI

Liceul Teoretic „M.Eminescu” din Sângerei dispune de tineri sportivi, remarcați în cadrul competițiilor raionale și republicane la jocurile sportive și la probele individuale. Acest motiv a făcut membrii Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), dar și Agenţia Teritorială Olimpică şi Sportivă Sângerei (ATOSS) în colaborare cu Consiliul Raional să desfășoare cea de-a șasea oră olimpică în cadrul raionului, la instituția de învățământ sus- numită. Elevii, profesorii, alți invitaţi au ascultat cu un interes deosebit relatările oaspeţilor despre activitatea şi planurile de viitor ale sportului moldovenesc, dar și despre rolul acestuia în dezvoltarea armonioasă a unei personalităţi sportive.

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării organizează în ţară numeroase activităţi cultural sportive menite să învioreze mişcarea sportivă, să propage modul sănătos de viaţă în mase. Printre aceste activităţi se numără și Lecţiile, Festivalurile Olimpice și întâlnirile cu campionii țării. La data de 12 noiembrie, în cadrul Lecției Olimpice desfășurate în cadrul L.T. „M.Eminescu” au fost prezenți Nicolae JURAVSCHI, dublul Campion Olimpic, de opt ori Campion Mondial la proba canoe, Larisa POPOVA, prima Campioană Olimpică a RM (a.1980) la canotaj, Nicolae PIATAC, prim-vice- președintele CNOS, Anatol POPUȘOI, președinte al Academiei Olimpice, Ana ȘVEȚOV, specialistă Marketing CNOS, tânără ambasadoare la Jocurile Olimpice de Tineret – Buenos Aires 2018.
Lecţia Olimpică a fost condusă de către Anatol POPUȘOI. Evenimentul a trezit emoții pozitive și de mândrie din partea copiilor față de sportul moldovenesc încă din start, având în preajmă și fiind motivați de către JURAVSCHI și POPOVA despre cât de importantă e mișcarea sportivă asupra modelării fizice și intelectuale a unei persoane…

continuarea o puteți găsi în nr. 41-42 a ziarului din această săptămână