Să trăim într-un mediu curat și bine amenajat

Să trăim într-un mediu curat și bine amenajat

66
DISTRIBUIȚI

A fost declarată perioada de 4 martie – 31mai curent drept Campanie de salubrizare și amenajare a localităților raionului. Urmează ca în toate primăriile să fie schițate planuri de măsuri și acțiuni pentru această perioadă, care trebuie să includă aducerea în ordine a localităților, inclusiv salubrizarea parcurilor, cimitirelor, și a altor instituții, lichidarea gunoiștilor spontane, sădirea de noi pomi și arbuști, inclusiv pe teritoriile supuse alunecărilor de teren și multe alte sarcini.
Nu este pentru oarecare atribuire de medalii și anumite distincții. Este pentru traiul nostru de zi cu zi, care trebuie să-l avem într-un mediu curat și bine amenajat, nivel al mediatizării conștiinței fiecăruia dintre cetățenii raionului.
Odată cu venirea primăverii avem ocazia să vedem toate gunoiștile stihiinice, aruncările de deșeuri în cele mai diferite locuri. Problema deșeurilor ne afectează în egală măsură pe toți. În multe localități oamenii au de suferit din cauza poluării aerului, solului, deșeurilor împrăștiate haotic, acolo unde este mai comod. Cu regret, la momentul actual, din cauza neglijențelor persoanelor iresponsabile, unele localități ale raionului au devenit insalubre. În aceste condiții se poluează apele și solul, ceea ce va avea un impact negativ și se va solda cu urmări grave pentru sănătatea copiilor și a adulților, dar și a generațiilor viitoare.E condamnabil faptul că nu se păstrează curățenia în comunitățile noastre. În pofida faptului că anual sunt organizate acțiuni de salubrizare, deșeurile inundă localitățile noastre și împrejurimile acestora. Ele sunt aruncate la întâmplare sau transportate în locuri neautorizate.
În anul curent, în perioada organizării și desfășurării Campaniei de salubrizare și amenajare a localităților Inspecția pentru Protecția Mediului Sângerei va asigura monitorizarea continuă a executării acțiunilor preconizate: …

Anatolie MOTRUC, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului, Sângerei

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 12 din această săptămână