Să ne trezim, să ne ridicăm și să mergem la votare, spre...

 Să ne trezim, să ne ridicăm și să mergem la votare, spre a ne făuri Viitorul

16
DISTRIBUIȚI

Ziua de duminică, 5 noiembrie, nu va fi una obișnuită.  E ziua în care, împreună, avem șansa de a alege: continuăm să trăim în sărăcie, întuneric, cu starea proastă a drumurilor, fiindu-ne încălcate drepturile la fiecare pas, sau…Ziua de duminică este  ziua  în care  avem datoria de a schimba  în bine destinul nostru, al fiecăruia, al comunelor și  și raioanelor  Sângerei și Telenești în întregime. Duminică am putea să ne debarasăm definitiv de trecut și să deschidem larg porțile Viitorului, s-ar putea să ne trezim luni în Lumină sau  întuneric .

Multă, chiar foarte multă forfotă  săptămâna aceasta. Ne punem multă speranță   pentru  5 noiembrie. Totul depinde de noi, toți oamenii. E de datoria noastră, a tuturor, să ne informăm rudele, prietenii, vecinii, bătrânii despre importanța de participare al fiecărui cetățean la acest scrutin. Or, nu putem, nu avem dreptul să pierdem această șansă. Tot mai mulți cetățeni se frământă zilele acestea, în preajma alegerilor locale generale, căutând răspuns la întrebarea: pentru care candidat să voteze? Mai mulți cititori  ni s-au destăinuit că își vor da voturile pentru primarii tineri, necompromiși, energici, foarte receptivi la durerile lor etc.

Ne despart doar două zile de  data alegerilor locale generale. Să ne trezim, să ne ridicăm și să mergem la votare, spre a ne făuri Viitorul .

Cu multă neliniște în suflet cetățenii  se gândesc la faptul ca sa nu-i promovăm masiv pe cei care vor să  ne ducă din nou în Imperiul rus, pe   cei care, să ne aducă încă multă pacoste ani și ani înainte. Cum să evităm acest lucru? Cum să învingem și să făurim comunele, orașele, raioanele noastre  prospere, europene? Este posibil oare, atâta timp cât  „oamenii Moscovei” au multă susținere pentru a -și  face interesele imperiului resimțit încă în acest teritoriu?

Clasa politică de la noi este în mare parte depravată, amorală, coruptă. Minciuna, mistificările, incultura sunt însemnele caracteristice cele mai evidente ale multora. De cele mai multe ori, populația noastră este  pusă în situația de  a alege dintre trei și mai mulți răi pe cel mai puțin rău. Ce se întâmplă cu cei buni, cu adevărat patrioți, cei apți și demni de a fi promovați în cele mai înalte funcții publice de conducere a primăriilor și raioanelor? Să ne trezim, să ne strângem rândurile și să ne consolidăm forțele. Este o necesitate vitală a noastră, a tuturor.

 Mare agitație  este zilele acestea  printre pensionari „ținta ”multora dintre candidații la funcția de primari. Care mai de care își lansează programele lor. Bieții oameni se crucesc de unde se iau atâtea pretendenți de toate culorile curcubeului. Scenarii politice sunt  „developate” în fața lor, năucindu-i cu fel de fel de năzdrăvănii. Tone de hârtie se consumă zilnic, fiind „ topită”  în placate, postere, afișe, pliante și alte foi de agitație electorală. Mediul ambiant devine și mai poluant cu hârtia colorată aruncată zilnic. Se „sacrifică” multe forțe umane,  antrenate în arena politică și nepolitică, artiști cu renume implicați în electorală… Încotro mergem? Ce scopuri urmărim?

Continuare citiți în ziarul „Ecoul nostru” din 3 noiembrie 2023.