DISTRIBUIȚI

La începutul anului 2020 eu și colegele mele am ajuns să facem un fel de contabilitate a viselor din anul trecut. Constat că unele s-au împlinit, dar, cu regret, nu am timp să realizez asta, să mă bucur cu adevărat de împlinirea lor. Altele mai întârzie, pentru că mai e nevoie de timp. Încă o dată mă conving că fericirea este exact calea de până la punctul în care crezi că vei fi fericit, așteptarea, visul, drumul până la localitatea în care crezi că trăiește fericirea…
Așa că, pentru anul 2020, nu-mi fac planuri grandioase, în schimb sper să mă pot bucura și să pot trăi cu maximă intensitate fiecare lucrucare ce o să mi se întâmple.
Știu, mulți sunt din cei care îmi pot reproșa că, n-am făcut mare treabă în anul care s-a dus, însă ceea ce am reușit să fac, a rezultat în exclusivitate din dragoste față de cititori. Din iubire și cu iubire, așa a fost.
Pe de altă parte, această importantă lucrare, publicația periodică ,,Ecoul nostru”, este o operă în exclusivitate colectivă. Or, pe parcursul celor 20 ani de activitate ,,Ecoul nostru” și-a format un contingent stabil de cititori, grație cărora ziarul și se menține pe linia de plutire, pe piața mediatică. Noi înțelegem că succesele publicației cel mai mult depind de politica editorială, tematica ziarului, modul de reflectare de către jurnaliști a evenimentelor și realităților din teritoriu, dar nu mai puțin importante sunt și relațiile dintre ziar și cititori, atitudinea față de problemele și doleanțele acestora. Mai mulți ani la rând tirajul ziarului se menține la cota medie de 1500-2000 exemplare, dar audiența lui, este de 4-5 ori mai mare, or fiecare exemplar este citit minimum de 5-6 oameni. Această performanță o datorăm mult zecilor de prieteni, oameni de afaceri, agenți economici, agenți de publicitate, care ne susțin munca de promovare a ziarului.
Începem Noul An cu multe idei și speranțe, pentru că e un început și pentru noi, cei de la ziarul Ecoul nostru, poate trist și melancolic, dar cu siguranță majestuos și plin de misterul renașterii. Crizele nu vor dura o veșnicie. Învățăm din trecut, înțelegem privind anii ce-au trecut. Au fost timpuri când am ezitat, am fost cuprinși de tristețe, uneori am ajuns la disperare, alteori am fost dezamăgiți și ne-am simțit înfrânți. Dar au trecut clipele acelea. ,,Ecoul nostru” nu e decât un reper al speranței pentru noi. Un sprijin al împlinirii celor ce facem acest ziar. Te așteptăm și pe tine, cititorule, să ne încălzim împreună, să simțim fiorul iubirii, dragostei, să fim aproape, să ne întindem mâna unui altuia .
Viața e frumoasă dacă vrem noi să fie așa. Până la urmă o viață avem și ar fi păcat să nu obținem totul de la ea.
Cred că e important să fim conștienți de dorințele noastre, de puterea gândurilor noastre, posibilitatea de a ne influența viața și a nu lăsa doar soarta și întâmplarea, hazardul să ne stabilească traiectoria. E important să ne dorim lucruri, să credem în ele și în forța noastră de a le împlini. Dacă noi nu ne dorim cu adevărat ceva, dacă toate gândurile nu se îndreaptă spre scopul propus, de ce oare mai așteptăm ca acel lucru să se întâmple? În plus, e bine de conștientizat că întotdeauna gândurile pozitive atrag reacții pozitive, așa cum e de la sine înțeles, că gândurile negative atrag reacții negative.
Pentru echipa ziarului Ecoul nostru acest început de an este o speranță. Îl începem fără ură și părtinire, doar cu cuvinte înălțătoare, căci cuvintele pot schimba destine, îl pot întoarce pe om de la bine la rău și invers…Să transmitem doar emoții pozitive, așa vom scrie cât ne vor ține puterile.
Vă dorim, dragi cititori și susținători ai ziarului, un an care să Vă lase amintiri frumoase. Magicele Sărbători de Iarnă să Vă aducă în casele și sufletele Dumneavoastră căldură, dragoste, iubire, pace și fericire.
LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI, CRACIUN FERICIT!