Să luptăm pentru adevăratele valori omenești

Să luptăm pentru adevăratele valori omenești

13
DISTRIBUIȚI

Vine un timp când și cuvintele luptă. Cred că în momentul de față anume cuvintele luptă pentru noi, și de ce nu? Un cuvânt poate schimba atât de multe. Și dacă în locul armelor s-ar folosi numai cuvinte, atunci războaiele ar dispărea.

Dar cuvântul cere iscusință și nu fiecare conducător de țară o are.

Pământul are nevoie de oameni precum și oamenii de pământ. Nu poți alege țara în care ai vrea să te naști așa precum nu poți alege destinul pe care ai vrea să-l ei.

Dar oriunde ai fi, pământul pe care te-ai născut va rămâne cea mai adevărată valoare a comunității tale. Oricâte schimbări de țări ai avea, sau fizice, sau de personalitate, această valoare rămâne neschimbată.

Și nu de devalorizarea materială care se produce în ultimul timp ar trebui să fim îngrijorați. Sub această externă agitație se produce o adevărată devalorizare spirituală, pe care oamenii au încetat să o mai vadă. Deci iată adevăratul nostru preț, și nu este vorba doar de rațiunea noastră, ci în majoritatea cazurilor de toată omenirea.

Unde se distruge o țară, acolo va mai fi distrusă una, și unde se salvează o țară, acolo va mai fi salvată una.

Și dacă se omoară un om, indiferent de națiune, atunci moare o parte din fiecare din noi. Un lucru este cert – dacă e să luptăm, atunci pentru adevăratele valori omenești, și unica armă în această luptă să fie cuvântul.

Iar noi avem pentru ce lupta, pentru această țară, dar și pentru întreg pământul care va să rămână urmașilor urmașilor noștri.