Să facem din Moldova o țară modernă, democratică, europeană și prosperă

Să facem din Moldova o țară modernă, democratică, europeană și prosperă

97
DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Mai mulți concetățeni sunt preocupați acum de chestiunea cu privire la alegerile parlamentare din februarie anul viitor. Majoritatea oamenilor se tot întreabă care formațiune politică va fi în stare să ne făurească Viitorul și Țara.
Clasa politică de la noi este în mare parte depravată, amorală, coruptă. Minciuna ,mistificările sunt însemnele caracteristice cele mai evidente ale multor dintre politicienii din Moldova. De cele mai multe ori, populația este pusă în situația de a alege dintre mai mulți răi pe cel mai puțin rău. Ce se întâmplă cu cei buni, cu adevărații patrioți, cei apți și demni de a fi promovați în cele mai înalte funcții de conducere ale statului?
Aceste gânduri le-am desprins din discuțiile cu unii cititori ai ziarului „Ecoul nostru”.

Gheorghe BRAȘOVANU, profesor- pensionar din satul Copăceni: „Tot mai des ne întrebăm în ultimul timp, de ce devenim mai săraci, coruptibili și cum să ne „redresăm” economia națională și propria viață?
Pe liderii noștri politici, pare-se, îi interesează mai mult cum să se mențină pe „arenă” și cum să-și protejeze propriile afaceri? Nu capitalul politic, pe care ei de fapt nici nu-l prea au, ci capitalul bănesc, adică propria lor avere. Iată de ce se zbat din răsputeri pentru a răzbate în Parlament, apoi a se menține și a veni iar la Putere ori a se afla în preajma acesteia. Unii fac mereu calcul și caută cu orice preț să-și învingă concurenții electorali.
Pentru a potoli și „ stinge” câte puțin din ambițiile unor actuali politicieni, care se cred de pe acum învingători la Electorala 2019, aș face o propunere rezonabilă, ca viitorii parlamentari ai Moldovei să se gândească mai mult la popor”.
Elena COJOCARU, Sângereii-Noi: „ Ce-i de făcut?” ne întrebăm astăzi, ca niciodată în istoria neamului nostru.
În primul rând, să ne dumerim și să ne luminăm conștiința. Cum și cu cine vom vota de data aceasta? Pe cine vom alege să conducă mai departe republica? Vrem un Parlament curat, o guvernare fără minciuni și trădare. Vrem să le credem viitorilor parlamentari nu numai vorbelor, ci și acțiunilor concrete.
Astăzi am ajuns un popor umilit, sărăcit, răzlețit, cu pământurile strămoșești ciopârțite, separate de către hoți și criminali, cel mai corupt stat din Europa.
Desigur, partidele politice de la noi și liderii lor uită de reforme îndată cum se văd cocoțați, ei se ocupă majoritatea doar de propria lor supraviețuire și căpătuire. Neîncrederea populației în stat și instituțiile sale au atins cote maxime. Teamă mii că Rusia, se va folosi cu dibăcie de greutățile noastre, oferindu-ne asistență financiară salvatoare în schimbul abandonării Acordului de Asociere cu UE, iar Republica Moldova va avea în scurt timp un sfârșit lamentabil.”…

continuarea o puteți găsi în ziarul nr. 47 din săptămâna aceasta