Să aplicăm mai puține tehnologii care poluează atmosfera

Să aplicăm mai puține tehnologii care poluează atmosfera

74
DISTRIBUIȚI
poză simbol

 Ziua de 22 aprilie este recunoscută în toată lumea ca fiind Ziua Pământului, ziua când este atenționată omenirea,mai mult de cât în oricare altă zi importantă pe care oamenii trebuie  să acorde protecției mediului înconjurător.

Inspecția Ecologică de Stat Sângerei insistă asupra problemelor de mediu ale Terrei; poluarea aerului, apelor și a solului,distrugerea ecosistemelor, dispariția a mii de specii de plante și animale, epuizarea resurselor naturale.

 Schimbările climatice afectează în mod direct plantele, sursa de viață și oxigen. Numite „ aurul verde”, numeroase plante nu mai reușesc să facă față temperaturilor schimbătoare și diferențelor tot mai accentuate de la  un sezon la altul.

Potrivit declarațiilor  lui Anatol MOTRUC, șeful Inspecției Ecologice Sângerei, se insistă asupra soluțiilor care permit eliminarea sau cel puțin minimizarea, efectelor negative ale activităților oamenilor.

La 22 aprilie, în raion și republică, cât și pe întreaga planetă se marcehază Ziua Pământului. Această dată are semnificația de a mobiliza eforturile oamenilor să întreprindă acțiuni hotărâte pentru a ocroti scumpa și frumoasa noastră planetă albastră- Pământul. „ Cu fiece an devine tot mai pronunțat pericolul ce amenință Terra- schimbarea climei. Acest fenomen se produce sub acțiunile așa-numitor gaze cu efect de seră. Într-un interval de timp mai lung Pământul trebuie să emită energia în spațiu cu aceeași intensitate cu care o absoarbe de la soare. Energia solară ne parvine sub formă de radiație cu lungime de undă scurtă. O parte din această radiație este reflectată înapoi de suprafața pământului, precum și de atmosferă. Însă, cea mai mare parte a acestei radiații, străbate atmosfera și încălzește suprafața terestră. Pământul se eliberează de surplusul de energie, tranformând-o și eliminând-o îndărăt în spațiu sub forma unei radiațiii infraroșii cu lungime de undă lungă. O parte a radiației infraroșii, emisă în atmosferă de suprafața pământului, este absorbită de vaporii de apă, de bioxidul de carbon și de alte gaze, numite convențional gaze cu efect de seră. Acestea împiedică trecerea direct în spațiul cosmic a energiei de la suprafața…

Continuarea o puteți citi în numărul 17 al ziarului.