Riscurile scăldatului în locuri neautorizate

  Riscurile scăldatului în locuri neautorizate

9
DISTRIBUIȚI

Urmare a începerii sezonului estival, Serviciul prevenție al Secției Situații Excepționale reamintește că anume vara,în deosebi în perioada caniculei se majorează considerabil numărul cazurilor de înec a persoanelor. Preîntâmpinăm despre riscurile la care sunteți expuși în cazul nerespectării regulilor de comportare pe apă și practicării scăldatului în locuiri neamenajate, care nu sunt dotate cu stații de salvare, monitorizată de profesioniști. Importantă este supravegherea  copiilor de către maturi, cu interzicerea deplasării acestora la bazinele acvatice.  Se indică  a evita scăldatul după consumul băuturilor alcoolice.

 Un alt pericol în această perioadă  îl prezintă arderile necontrolate a vegetației, cât și a deșeurilor atât în  spațiul privat, dar și la poligoanele autorizate. Astfel de cazuri se majorează considerabil în ultima perioadă. Cauzele prioritare de majorare a acestora rămân a fi:incendierile nesupravegheate a deșeurilor,imprudența cu focul în timpul și după organizarea picnicurilor în natură, imprudența în timpul fumatului, jocul copiilor cu focul și incendierile intenționate. Aceste arderi pot provoca pagube imense și implicarea la maxim a echipelor de pompieri. Responsabilitatea și implicarea fiecărui dintre noi va duce la prevenirea și minimalizarea cazurilor de incendii și situații de urgență în această perioadă.

 De la începutul anului până în prezent pe teritoriul raionului Sângerei s-au produs 17 incendii în urma cărora au decedat patru persoane.

 În caz de urgență apelați Serviciul 112.