DISTRIBUIȚI

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întâlnit cu reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision – formația Zdob și Zdub și Frații Advahov. Pentru contribuția avută în cadrul concursului și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al țării în străinătate, formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov le-au fost acordate distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

Nicu Popescu a menționat în darul întâlnirii că milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll ale piesei „Trenulețul”.
„Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre”, a punctat ministrul Nicu Popescu.
Menționăm că Republica Moldova a ocupat locul șapte în cadrul concursului muzical. După votul juriului din 40 de state, țara noastră a acumulat doar 14 puncte și era clasată pe locul 20.

Continuarea citiți în n.22 din 20 mai 2022

Agora.md