DISTRIBUIȚI

Mame cu copii , sute și mii trec zilnic hotarele , se refugiază din zona de război din Ucraina , în zona de pace, Republica Moldova. Copiii și mamele din Ucraina , familii întregi, părinți și bunei ,depășiți de ani și de grozăviile războiului declanșat de Putin, sunt preluați, adăpostiți . Fiecărui i se oferă găzduire, și tot ce au necesar . Mai uniți ca nici când altă dată, prin cuget și simțire sunt cetățenii țării noastre, inclusiv cei din raionul și orașul Sângerei.

Vasile Cosovan ,un bun creștin din orașul Sângerei, directorul Întreprinderii „Elim Caritate”, întâiul s–a oferit să primească refugiați. El a informat că este gata în orice clipă să ofere și să găzduiască sinistrații în condițiile sale hoteliere , cât și alte spații bine dotate, și le oferă cu multă deschidere, inclusiv cu condiții de pregătire a meselor calde. De altfel dl Cosovan, întâiul după anunțarea acestei disponibilități a primii refugiați în casa sa și cea a sufletului de bun creștin.
Mihai Cucoș, un alt cetățean al orașului Sângerei, directorul unei tabere de odihnă, fiind sensibilizat și pătruns până în adâncul inimii de catastrofa umană la care sunt supuși ucrainenii s-a oferit să primească până la 100 de refugiați. Dispune de toate condițiile de găzduire. Tații acestor copii au rămas să-și apere țara de invazia armatelor lui Putin. Cu toată rezistența lor, războiul nu ar părea atât de odios și de strașnic dacă nu ar fi pe fața pământului mame cu copilași în brațe. Ajunși la Sângerei, lor li se oferă condiții de reabilitare și de consolare.

Continuarea citiți în n.11 din 4 martie 2022