DISTRIBUIȚI

• Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţii de păstrare (T +6 grade), condiții de igienă, etichetate și marcate corespunzător;
• Evitarea procurării produselor alimentare – ciuperci din locuri neautorizate și anume din stradă,de la persoane necunoscute, strănse din flora spontana (păduri), fapt ce poate duce la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor;
• Nu folosiți în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;
• Consumul ciupercile crude, chiar și a celor cunoscute și comestibile este strict contraindicată;
• Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

Ala Florea, Șefa Secției Controlul Siguranța Alimentelor, Direcția pentru Siguranța Alimentelor Sângerei