Realizări și perspective

Realizări și perspective

239
DISTRIBUIȚI
În poză: Iulia Roșca

Recent, CSPT „Viitorul” în comun cu Organizaţia Obştească „Tineri pentru dreptul la viaţă”, au organizat o şedinţă comună cu factorii de decizie din raion.
La şedinţă au participat reprezentanţi Direcţia Educaţie, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Inspectoratul de Poliţie, Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică Sângerei.
Moderatorul şi coordonatorul CSPT „Viitorul” Iulia ROŞCA, a dat start şedinţei cu o prezentare succinta a centrului şi a activităţilor realizate de către specialişti şi voluntarii centrului. Cu un cuvît de salut a fost prezentă la activitate şefa Centrului de Sănătate Eleonora TARTACOVSCHI care a urat participanţilor o conlucrare sănătoasă şi succes în activitatea organizată.
În debutul şedinţei Iulia Roşca a prezentat specialiştii centrului, a menţionat scopul Serviciului de Sănătate Prietenos Tinerilor care constă în ameliorarea stării sănătăţii tinerilor şi adolescenţilor şi crearea premiselor benefice pentru integrarea lor în societate prin intermediul sporirii accesului la serviciul de sănătate prietenos tinerilor. În contextul scopului expus, medicul a specificat importanţa lucrului cu adolescenţii. „A lucra cu adolescenţii este o muncă asiduă dar cu multă satisfacţie de pe urma reuşitelor. Un adolescent este asemenea unei nuci cu coaja tare dar cu un conţinut foarte sensibil, cu care noi, specialiştii, trebuie să lucrăm foarte atent, și cu dăruire de sine. Adolescenţii de fapt ne fac să gândim asupra comportamentului nostru vis a vis de această vârstă. Din aceste considerente specialiştii CSPT „Viitorul” în activitatea zilnică se conduc de cîteva principii cum ar fi: confidenţilitate, toleranţă, non-judecată, a menţionat specialista…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 9 din săptămâna aceasta

Nadejda COLAC, Psiholog – consultant, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Viitorul”, Sângerei

În poză: dialog cu participanții la ședință