DISTRIBUIȚI

       La Sângerei, ca și în alte localități ale raionului, au fost comemorați veteranii care au adus pacea. Participanţii au exprimat recunoş- tinţă veteranilor şi au depus flori la Memorialul Ostaşilor căzuţi din parcul orăşenesc „Alexandru Jdanov”.

     La miting au participant reprezentanţii instituţilor şi organizaţiilor din oraş, ai Uniunilor Veteranilor de Război, funcţionarii Consiliului raional şi ai primăriei oraşului. Împreună au format o coloană imensă şi în marş festiv au mers către Memorial, locul de veci şi de onorare al eroilor căzuţi pentru pace.

În oraș au mai rămas doar doi veterani ai cruntului război. Albiţi de ani, fără puteri din cauza consecin- ţelor războiului, ei nu au putut participa la miting şi a fi în rândul coloanei festive. Au fost onorate faptele lor de vitejie şi numele eroilor căzuţi.

Primarul Gheorghe BRAŞOVSCHI, în mesajul de deschidere a mitingului şi-a exprimat pietatea: „Plecăm capetele în faţa faptelor de vitejie ale veteranilor şi aducem raze de lumină memoriei vii a celor căzuţi. Mai restrânse cu fiecare an devin rândurile veteranilor, dar nu se pierde strălucirea a tot ce au săvârşit participanţii în acest război şi la restabilirea a tot ce a fost distrus. Vom avea în continuare grijă de ei. Adâncă recunoştinţă lor, văduvelor, cât şi copiilor a căror taţi au rămas pe…

continuarea o veți citi în numărul 20 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA