Rămân alături de toți consătenii mei

Rămân alături de toți consătenii mei

267
DISTRIBUIȚI

Alegerile pentru funcția de primar s-au încheiat cu victoria contracandidatului meu, Oleg Rotaru. Mai mulți oameni din cele 34% care au votat au ales stagnarea în locul schimbării. Dar, diferența nu este mare și de aceea cred că primarul reales va trebui să țină cont de opțiunea a aproape jumătate din votanți.
La nivel de promisiuni mă bucur că Primarul ales a copiat 100% Programul meu electoral. Eu voi veghea ca acest program să fie implementat.Acum se poartă discuții pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Pepeni în care candidații Blocului ACUM vor avea un cuvânt decisiv.Consiliul va aproba noua Organigramă și Statele de personal ale Primăriei iar bugetului local va fi direcționat preponderent pentru dezvoltarea cartierelor (mahalalelor).
Eu, conform Legii Statului Alesului Local voi fi și Consilier Raional dar și Consilier în Consiliul Local Pepeni.
La nivel de comună voi urmări stabilirea unui mecanism clar de comunicare și conlucrare între Consiliu și Primar.Noua majoritate în Consiliul Local Pepeni va aproba un Regulament de activitate a Consiliului unde vom stipula clar toată procedura de activitate și relație cu Primarul. Aici vom include Constituirea BIROULUI Permanent al Consiliului format din liderii fracțiunilor și grupurile de consilieri, transmisiunile în direct a ședințelor Consiliului și publicarea prealabilă a tuturor proiectelor de decizii. Vom desfășura pe larg consultarea publică a Proiectului de Buget și a tuturor deciziilor importante pentru comunitate. Vom insista pentru selectarea pe bază de concurs a unui nou Secretar al Consiliului Local cu studii obligatorii juridice sau în administrație publică.
Vreau să amintesc: Consiliul Local este puterea legislativă și de reprezentare a cetățenilor. El adoptă orice decizie ce ține de bugetul local sau patrimoniul comunei. Consiliul aprobă toate cheltuielile și alocă bani din bugetul local. Primarul, la rândul său, este puterea executivă și este obligat să execute toate deciziile aprobate de Consiliu.În plus, vom constitui o Comisie de Inventariere si Evaluarea a patrimoniului și a terenurilor din domeniul public cu implicarea Agenției Cadastru, Inspectoratul fiscal, Centrului Național Anticorupție și alte structuri abilitate.
La Nivel de Consiliu Raional voi propune împreună cu fracțiunea ACUM Reforma instituțională a structurilor și direcțiilor raionale prin aprobarea unei noi Organigrame și noi State de Personal. Actualul sistem este unul depășit si rămas din perioada sovietică.Voi propune constituirea unei Direcții de atragere a Proiectelor și Finanțărilor externe.
Vom distribui Bugetul Raional tuturor Primăriilor indiferent de culoarea politică a primarilor aleși.Vom asigura transparența totală a activității și transmisiunea în direct a tuturor ședințelor Consiliului Raional.
În final vreau să declar că rămân alături de toți consătenii mei, indiferent de votul lor și mergem înainte cu mai multă încredere și cu mai multă implicare pentru Comuna Pepeni.

Oleg Cernei, Consilier raional și local