Proiectul de îmbunătățirea calității educației  pentru școala model

Proiectul de îmbunătățirea calității educației  pentru școala model

231
DISTRIBUIȚI

Luni, 8  aprilie, curent în LT „Olimp” din  orașul Sângerei au fost organizate dezbateri publice pe marginea proiectului „Îmbunătățirea calității educației”. Prezentarea proiectului anume în această instituție nu a fost una  întâmplătoare. LT „Olimp” este selectat și calificat drept școală – model, fiind liceu beneficiar printre cele 5 licee din republică beneficiare ale proiectului dat, promovat de Oficiul Național  de Dezvoltare Regională și Locală(ONDRL) și  Ministerul Educației  și Cercetării , susținut financiar de Banca Mondială.

Prin dezbaterile organizate Ludmila Șișcanu,  directoarea  Liceului  a dorit publicul prezent să primească răspuns la întrebarea cum  poate fi  îmbunătățit  mediul de învățare într-o școală model?  Evenimentul  cu toate răspunsurile puse la îndemână s-a desfășurat în sala de festivități  a instituției liceale, cu participarea activă  a elevilor, profesorilor, părinților, în dialog cu echipa proiectului ONDRL EQIP și inginerii acesteia,  cu reprezentații conducerii raionului  împreună cu președintele Cristian Cainarian, cu Igor Curcă,  șeful adjunct al Oficiului teritorial  Bălți al Cancelariei de Stat ,cu reprezentanții Direcției Educație, cu primarul orașului Sângerei Arcadie Covaliov.

 „Vreau să fie felicitat Liceul „Olimp” pentru faptul că a fost selectat  dintr-o listă de 15 licee pentru acest proiect. Aveți o instituție minunată, aveți administrație locală tânără, fapt ce apreciez mult,”, a expus în mesajul de lansare a proiectului  Liliana Calmațui, managera proiect ului ONDRL EQIP.

În continuarea evenimentului membrii echipei au prezentat proiectul, au făcut propuneri cum poate fi îmbunătățit mediul de învățare în liceu, au discutat despre etapele de realizare ale proiectului. La părerea lor instituția dispune de spațiu  impunător de mare. Prin susținerea proiectului  ar putea fi creat un complex sportiv multifuncțional, alte zone de odihnă pentru elevi și profesori, sală de sport pentru  elevii din clasele primare, o sală de robotică, laboratoare și ateliere, o sală de muzică . Potrivit  membrilor echipei proiectului  „școala corespunde la multe privințe și nivele la una model. Dar cu  soluționarea acestor probleme de  renovare identificate va fi la cel mai înalt nivel de asigurare a calității studiilor. Cum a fost precizat  în timpul dezbaterilor în dependență de surele financiare vor fi selectate prioritățile  pentru Liceul „Olimp” și îmbunătățirea mediului de învățare în școala model. În acest sens au fost selectați  membrii Echipei Locale de Implementare.

 Trebuie să fie clar pentru toată lumea că  zona  noastră va fi una regionalizată. Copiii vor fi asigurați cu  transport ca să învețe la o școală de circumscripție care le asigură calitatea studiilor ,cum este Liceul „Olimp ”și cum se va transforma în unul și mai model după implementarea proiectului prezentat. Astfel  se va încheia cu școlile frecventate de  un număr  de copii extrem de  mic. Va fi posibil si soluționarea problemei deficitului  de 21 milioane de lei, la moment , care-l suportă învățământul raionului, după cum a menționat președintele raionului.

 Cum o să ne ardă astăzi de școală, mâine o să ne ardă de țară.  Implementarea proiectului în cauză  este încă o dovadă  în plus că la ai noștri, de la Ministerul Educației până la administrația  raionului și a liceului dat ne pasă.