În discuţiile despre utilitatea şi chibzuinţa folosirii banilor publici în binele vieţii comunităţii, Natalia FILAROVSCHI, directorul Asociaţiei Obşteşti „Tineri în dificultate”, a adus la cunoştinţă despre un proiect promovat deja.
Ea s-a referit
la Proiectul „Incluziunea socială prin mobilizare comunitară”, cu scopul de a spori nivelul de integrare socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi. Totodată a informat despre unele investiţii deja făcute în dezvoltarea proiectului. Astfel, tinerii au participat la un program de instruire pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi profesionale. Directoarea susţine propunerea lansării unui Atelier Protejat în oraşul Sângerei, drept finalitate a proiectului. Prin acesta vor fi create locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi.
„Din sursele proiectului au fost susţinute şi acoperite cheltuielile pentru instruirea tinerilor în dificultate, drept beneficiari ai proiectului. Totodată a fost procurat echipamentul necesar pentru producerea lumânărilor şi a produselor textile.
În următoarele etape am avut nevoie de susţinere. Pentru continuarea proiectului ne-am adresat la Autoritatea Publică Locală. Primăria a susţinut propunerea noastră, oferindu-ne un spaţiu gratuit cu o suprafaţă de 80 metri patraţi, pe o durată de 10 ani, pentru construcţia Atelierului Protejat.” a informat managerul proiectului. …
Găsiți articolul în întregime, în nr. 17 al ziarului