Profesorul pe calea schimbării

Profesorul pe calea schimbării

263
DISTRIBUIȚI

 

   Direcţia Educaţie Sângerei a organizat Conferinţa tradiţională a pedagogilor din raion. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, având ca participanţi peste 240 de delegaţi. Forumul raional al profesorilor s-a desfăşurat sub genericul „Profesorul, agent al schimbării”. La lucrările conferinţei a luat parte administraţia raionului, cea a primăriei oraşului Sângerei, cât şi a Federaţiei Sindicatului  Educaţiei şi Ştiinţei. Nimeni dintre reprezentanţii  Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării nu au onorat cu prezenţa profesorii  raionului, ca să le întărească imaginea unui parteneriat educaţional solid, cât şi încrederea că ei pot, sunt şi vor fi în continuare agenţii schimbării.

 Vera Tabarcea

    În debutul conferinţei şefa Direcţiei Educaţie Maria Bajura a prezentat asistenţei cei 13 tineri specialişti, aşteptaţi în sălile de clasă, ale instituţiilor de învăţământ din raion, să înveţe copii curioşi de carte. Pe bune merite, povaţă în drumul lor de dascăli de vocaţie le-a dat nimeni altul decât magistrul în educaţie Ion Jigău, cel care a înfiinţat primul liceu în raionul Sângerei, „Mihai Eminescu”. Conferinţa a continuat cu un alt moment specific. La rându-i excelentul  profesor şi povăţuitor Ion Jigău a fost felicitat cu ocazia împlinirii a 40 de ani de carieră pedagogică şi de muncă în sistemul educaţional şi cu ocazia onorabilei vârste care a rotingit-o în acest miez de august. Florile de dragoste şi profunde sentimente de respect au venit din partea şefei direcţiei, Maria Bajura. Preşedintele raionului Grigore Cocodel l-a onorat pe distinsul magistru în educaţie cu Diplomă de Excelenţă din partea Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării. Totodată,Preşedintele a exprimat un mesaj sincer şi profund de recunoştinţă dacălilor, purtători ai celei mai frumoase şi nobile profesii din lume, înscriind pe fila mesajului  atasamentul  respectuos fiecărui dintre profesori. Rezultatele dăruirii şi calităţii muncii educaţionale el le-a determinat în prezenţa tuturor prin valoarea cunoştinţelor elevilor pe care-i învaţă.  Dovasda evidentă a fost prezenţa şi discursul  Adrianei Buţcu, absolventa Liceului Teoretic „A .Agapie”din Pepeni, care a susţinut bacalaureatul cu 10  pe linie şi a adus prestigiu şi onoare tuturor. Inclusiv la nivel naţional, fiind dovadă că profesorii noştri muncesc mult, cu dragoste de copii şi cu dăruire de sine. Pentru cunoştinţele ei de excelenţă preşedintele raionului a onorat-o  pe tânăra studioasă cu Diplomă de Excelenţă a Consiliului Raional. Din partea Direcţiei Educaţie  ea a fost distinsă cu un premiu în valoare de 2000 lei.             

  Aplauze de onoare au răsunat pentru profesorii de la Pepeni, dar şi pentru mama Adrianei, care s-a aflat în sala conferinţei.

   În contextul genericului conferinţei, preşedintele raionului a picurat în sufletele celor prezenţi optimism şi încredere. Cu tot deficitul bugetar pe care-l crează şcolile mici, cu puţini copii şcolarizaţi, în raion nu va fi închisă nici o şcoală, a spus oficialul. Şi în acest an nou şcolar toate instituţiile  de învăţământ din raion vor funcţiona. Iar ei ca strategi ai administrării raionului, se vor gândi cum să acopere deficitul bugetar şi să ofere şanse tuturor  copiilor de a învăţa într-o şcoală a lor. 

Continuarea puteți vedea in ziarul nr 31 din 30 august