DISTRIBUIȚI
În poză: primarul Gheorghe BRAȘOVSCHI, la fața locului unde se efectuează lucrări de reconstrucție

   Reparația drumurilor locale este un subiect controversat. După ce mai mulți ani locuitorii au fost nevoiți să circule practic prin gropi, odată cu noua conducere situația în această privință s-a schimbat radical, lucrurile par să se miște într-o dinamică pozitivă. Despre realizările în acest segment într-un timp relativ scurt, Vă propunem un interviu cu Primarul de Sângerei Gheorghe BRAȘOVSCHI.
Domnule primar, de când ați venit la conducere, schimbările în sectorul drumurilor sunt vizibile. Este vorba despre o colaborare rodnică cu Ministerul Transporturilor sau la mijloc sunt și proiecte private?
Unul din punctele prioritare din angajamentele mele electorale a fost infrastructura drumurilor. Nu putea să fie altfel, dacă Vă amintiți halul străzii centrale, care am preluat-o și nu numai. Pe vremuri, în celelalte 2 mandate, am construit mai multe străzi cum ar fi Trandafirilor (lumea a și uitat că pe timp rău nici în cizme lungi nu o puteau traversa, ne mai vorbind de masini), str. C. Stamati (lumea folosea 2 rânduri de încălțăminte să iasa la drum bun), str. G. Adam etc. Urma să fie păstrate și asigurată durabilitatea, lucru ce nu s-a făcut și astăzi necesită și ele reparate. La capitolul acesta este mult de lucru, unde se necesită foarte mulți bani.
La începutul acestui mandat am avut toată susținerea fostului ministru al Traansporturilor și Drumurilor Vasile Botnari a-ți văzut, că chiar din primele luni s-a reparat cât de cât strada centrală ca să fie posibil traficul pe ea. Dacă nu erau schimbările din Guvern, situația în oraș la capitolul drumuri era să fie alta. Asemenea am avut și avem susținerea Administrației de Stat a drumurilor, condusă de băștinașul nostru Ion Drucioc, care la maxim ajută și contribuie personal la schimbarea infrastructurii drumurilor din oraș, fiind un exemplu demn de urmat pentru toți băștinașii, indifferent de locul unde se află. Prin fapte concrete poți să-ți manifești dragostea față de localitatea în care te-ai născut, nu prin declarații.
Anul trecut au fost construite str. Hîjdău și str. Păcii. Și anul trecut și anul acesta multe lucrări se datorează S.A. Drumuri – Sângerei, fapt pentru care la mulțumesc drumarilor din suflet. Un suport considerabil îl avem prin faptul că, în premieră, începând cu anul acesta din fondul rutier au început a veni bani la primărie, lucru ce ne permite să înfăptuim mai multe lucruri: scurgerile de pe străzi, construcția cât și reparația străzilor din oraș cu implicarea cetățenilor. Și nu în ultimul rând, conlucrarea cu Consiliul raional, unde avem toată susținerea. Azi mâine începem lucrările de asfaltare a str. Testemițeanu din surse alocate de Consiliul Raional. Totodată vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor orașului care se implică la soluționarea problemei drumurilor prin muncă, alocarea surselor financiare…

Mai departe puteți găsi în numărul precedent