DISTRIBUIȚI
În poză: în timpul ședinței ordinare

Aleşii Consiliului Raional au participat la şedinţa ordinară de lucru, programată pentru luna octombrie. Ei au examinat un şir de probleme, legate de aspectele sociale ale vieţii cetăţenilor. Asupra fiecărui subiect pus în discuţie în timpul şedinţei consilierii au găsit soluţii în consens. Şedinţa a fost moderată de consilierul Victor GUŢU, ales preşedinte.

La cele 12 chestiuni incluse iniţial în programul de lucru al şedinţei, au parvenit altele patru. Mihai CURCIUC, şeful adjunct al Direcţiei Educaţie a solicitat examinarea privind aprobarea reţelei de clase pentru anul de învăţământ 2018-2019. Maria HUZUN, şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei a rugat aprobarea semnării Memorandum-ului între Consiliul raional şi UNICEF. Ion CEBOTARI,vicepreşedintele raionului a solicitat examinarea posibilităţii transmiterii instalaţiilor electrice de utilizare de la Biroul Logistic Agro-Industrial în proprietate operatorului. Consiliera Mariana ROMANADZE a propus ca la şedinţele Consiliului să fie prezent vicepreşedintele raionului Mihai BÎRSAN deoarece se pun în dezbatere problemele sociale, culturale, ale sistemului de sănătate şi cel de învăţământ, de care acesta este responsabil. Consilierul Ion ROŞCA a solicitat alocarea de resurse financiare pentru procurarea cărţii scriitorului şi criticului literar Ioan GOLBAN, recent apărută, necesară instituţiilor de învăţământ, specificând importanța acesteia pentru instituţiile cu deficit bugetar.
Examinarea de către consilieri a problemelor din ordinea de zi, de la bun început s-a axat pe modificările la Decizia privind aprobarea bugetului raional pentru anul 2018, în lectura a II- a. Octavian BANARU, şeful Direcţiei Finanţe Publice a motivat, că necesităţi sunt multe, dar posibilităţi financiare – reduse, propunând ca banii publici să fie direcţionaţi după priorităţi: pentru gimnaziul din satul Dobrogea Veche, instalarea anexelor pentru sistema de încălzire, sprijin gimnaziului din Heciul Vechi la acoperirea cheltuielelor la consumul de gaze şi altele. „Resursele în fondul de rezervă al raionului sunt puţine, au rămas practic doar 9 mii de lei. Mai greu decât atât va fi în viitor. Din motiv că a scăzut numărul de elevi, componența raională va fi zero în anul viitor, au fost aduse explicații asistenţei…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 38 al acestei săptămâni