DISTRIBUIȚI
Toți participanții evenimentului cultural

 Satul Bălăşeşti şi Casa de Cultură au fost gazdele primitoare ale Festivalului concurs raional de interpretare a piesei într-un act „Primăvara teatrală,” ediţia 2019. În ziua de duminică 24 martie, acolo s-a desfăşurat impresionantul eveniment cultural pentru participanţi, dar şi pentru localnici, administraţia primăriei şi lăcaşului de cultură, care şi-au asumat cu cinste şi onoare misiunea de organizatori.

Ori locul de desfăşurare a fost totalmente nou,cu un anumit mister şi atracţie, dar la festival au participat mai multe  colective teatrale decât s-au aşteptat cu toţii. Spre bucurie, formaţiile de teatru de amatori participante şi evoluţiile lor scenice au demonstrat că în raionul nostru se face teatru, mişcarea şi arta teatrală sunt în ascensiune şi implică mulţi iubitori ai jocului scenic. Concluzia a făcut-o inclusiv grupul de experţi, după evoluţia concurenţilor. În scena concursului    şi-au prezentat  spectacolele pregătite de colectivele din satele: Bălăşeşti şi Sloveanca, din Pepeni şi Răzălăi, Heciul Nou şi BiliceniiVechi, Drăgăneşti şi Prepeliţa.

Întâii în scenă au prezentat piesa într-un act actorii Formaţiei teatrale a Casei de Cultură – gazdă. Spectacolul „Fata Babei şi Fata Moşneagului”, regizat de Ina BORŞCI a trezit interesul spectatorilor şi a fost onorat cu aplauze frenetice. În următoarea apariţie scenică, Formaţia de teatru de la  Casa de Cultură din Sloveanca a jucat un act din piesa „Casa Mare” de Ion DRUŢĂ, regizoare Mariana GALBEN. Meritul regizoarei este dublu…

Continuarea articolului o puteți găsi în numărul 14 a ziarului.