Președinta Maia Sandu în vizită de lucru la Sângerei

Președinta Maia Sandu în vizită de lucru la Sângerei

45
DISTRIBUIȚI

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins marți,15 august o vizită de lucru în raionul Sângerei, unde a avut mai multe întâlniri – șantierul de construcție a drumului central din orașul Sângerei, întâlnirea cu antreprenorii din raion,  cu  persoane care  vând  la piața din orașul Sângerei,   întâlniri cu cetățenii din comuna Bilicenii Veci, a vizitat  primul parc cu panouri fotovoltaice din Bilicenii Veci, vizită la SRL „Plastal”, de asemenea, președinta s-a întâlnit cu cetățenii din satul Sângereii Noi.

Reparația drumului central din orașul Sângerei este în plină desfășurare. Strada Independenței cu o lungime de 7 kilometri va fi reparată complet până în luna decembrie a acestui an.

Vizita Maiei Sandu a început cu șantierul de construcție a drumului central, de pe strada Independenței a orașului Sângerei, care, a fost în așteptare foarte mulți ani. Șefa statului a mers pe șantier pentru a se convinge cum decurg lucrările.

„Noi o să muncim să identificăm cât mai multe resurse, ați văzut că și în localitățile rurale încercăm să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de viață prin Satul European și prin alte  programe naționale. Drumul din Sângerei va fi de o calitate bună și foarte trainic, să țină mulți ani înainte.

Avem de reparat încă multe drumuri și avem nevoie de multe investiții. Oricum, în ultimii doi ani am depus eforturi mari și am finalizat mai multe drumuri care erau în reconstrucție, am deblocat mai multe proiecte care frânau din cauza corupției și companiilor care nu își făceau lucrul bine. Este doar începutul. E foarte important să vedem și finalitatea acestor lucrări și să avem drumuri de calitate.”

Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei și satului Vrănești susține că pentru renovarea străzii centrale a orașului au fost alocate opt milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„După finalizarea lucrărilor acestui drum, noi vom fi al treilea oraș în Republica Moldova, Chișinău- Ungheni cu pistă pentru bicicliști. –Super. – Așa suntem oameni serioși la Sângerei. Anul trecut, în orașul nostru a fost realizat un proiect de aproximatic15 milioane de lei, finanțat de Fondul Național  pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin care au fost construite trotuare, căi de acces, terenuri de joacă, stadioane de minifotbal și fitness. Noi am obținut programul de revitalizare din partea polonezilor. Avem deja hotărârea de guvern și prin intermediul ADR Nord urmează să investim 20 de milioane pentru revitalizarea orașului Sângerei”. Depunem eforturi pentru a atrage cât mai multe investiții în oraș.”

Prezenți la întâlnirea cu Maia Sandu, locuitorii urbei susțineau că sunt foarte bucuroși că au demarat lucrările de construcție capitală a arterei principale a orașului.

Tatiana Condorache: „Suntem foarte mulțumiți că vine la noi, că strada centrală este în construcție. Noi mult am așteptat, încă de pe vremea comuniștilor, când toată apa de pe dealuri curgea aici. Nimeni nu a pus mâna să facă ceva. Acum noi suntem mulțumiți, trebuie să răbdăm puțin. Cu răbdarea treci și marea.”

Continuare citiți în ziarul Ecoul nostru din 18 august 2023.