DISTRIBUIȚI

Asociația raională de Fotbal Sângerei a organizat duminică, 15 decembrie, curent tradiționala întrunire festivă de onorare și de premiere a celor cei mai buni fotbaliști și cele mai bune echipe ale anului fotbalistic 2019. În cadrul evenimentului a fost promovată Gala laureaților, unde au fost desemnați, conform nominațiilor, legendele fotbalului sângereian. Festivitatea s-a desfășurat în sala de evenimente a locației „Hermes”.
La eveniment au participat 150 de delegați, membri ai Asociațiilor de Fotbal primare, membrii Prezidiumului Asociației raionale de fotbal, membrii echipelor participante în cadrul Campionatului raional de Fotbal, tineri și juniori, arbitri, medici și inspectorii Inspectoratului raional de Poliție, primarii comunelor, veterani ai acestul gen de sport, cât și conducerea raionului și a Federației Moldovenești de Fotbal ( FMF), reprezentate de președinții Grigore Corcodel și Leonid Oleinicenco.
Într-o atmosferă caldă și frumoasă s-a desfășurat și au fost onorați eroii mișcării fotbalistice din raion. Ea a fost creată de moderatorii tradiționali ai Galei Fotbalului, Valeriu și Anastasia Rusu și de colegii lor, artiștii Casei raionale de Cultură și dansatorii maestrului coreograf Alexandru Balanici. Respectiv atmosferii, pline de nuanțele beatitudinii și a respectului față de iubitorii de fotbal și jucătorii-eroi ai mișcării fotbalistice, a fost mesajul președintelui Asociației raionale de Fotbal, Gheorghe Brașovschi, prin care i-a salutat pe participanții la eveniment:
„Suntem toți o familie unită, cei care facem parte din Asociația raională de Fotbal și cei care o sprijinim ca ea să aibă rezultate în dinamizarea mișcării fotbalistice în raion. Participăm cu 16 echipe la Campionatul raional de Fotbal și suntem apreciați de Federația Moldovenească de Fotbal drept cea mai activă asociație din întreaga republică. Din acest motiv, de înaltă prețuire este prezent la evenimentul nostru președintele FMF, Leonid Oleinicenco, însoțit de Vladislav Cebotari, inspector federal. Succesul fotbalului sângereian constă în faptul că se educă de la vârsta timpurie. Confirm aceste adevăruri prin participarera micilor fotbaliști la concursurile fotbalistice organizate ca „Cupa Guvernului”, Turneul „Guguță”, Festivalul fotbalului pentru cei mici și altele. În acest context succesele micilor fotbaliști antrenați timpuriu de Chiril Șușu, sunt răsunătoare la nivel național. Această atitudine față de fotbal specifică nouă, celor de la Sângerei, produce și generează rezultate la cel mai înalt nivel. Legendarii selecționeri ai Selecționatei Naționale: Vadim Bologan, Petru Ojog, Nicu Urvanțev sunt ai noștri, în vatra noastră fotbalistică crescuți și educați. Ei de timpuriu au fost antrenați ca să ajungă astăzi atât de sus, legende ale fotbalului moldovenesc. Ei sunt invitații Galei Fotbalului 2019 și ne bucură prezența lor. În calitate de președinte al Asociației le mulțumesc pentru acest renume care-l duc și îl fac pentru fotbalul sângereian. Mulțumesc tuturor care susțin fotbalul de la noi, activitatea Asociației raionale. Fără susținerea FMF și a Consiliului raional, noi nu am putea să ne mișcăm atât de sigur înainte și a obține rezultate atât de răsunătoare. Mulțumesc Prezidiumului Asociației, sprijinul căruia eu, în calitate de președinte, îl simt și mă onorează. Mulțumirile mele vor continua prin premiile și Diplomele de excelență pe care le vom oferi eroilor fotbalului sângereian ”, a deschis unda mesajelor președintele asociației.
Din partea Federației Moldovenești de Fotbal sportivilor de la Sângerei și membrilor Asociației și conducerii li s-au transmis încredere, mândrie și onoare, toate manifestate prin sprijin continuu.
Potrivit organizatorilor, laureații anului fotbalistic 2019 au fost desemnați în urma unor sondaje la care au participat peste 200 de fotbaliști, dar și membri ai echipelor, ai asociației de profil. Cel mai bun portar a fost recunoscut și apreciat Andrei Cebanu , FC Heciul Nou. Cel mai bun apărător a fost desemnat Gheorghe Cazacu, FC „Victoria”. Cel mai bun mijlocaș a fost calificat Dorin Bou, FC „Spicul”. Echipa „Avântul„ se mândrește cu cel mai bun atacant, desemnat Vasile Smântână. Cel mai tânăr jucător a fost nominalizat Maxim Dabija, FC „Victoria”. Nominația de „Jucătorul anului” a fost decisă de membrii Prezidiumului asociației. Al doilea an consecutiv jucătorul Dumitru Maga este declarat și desemnat „Fotbalistul anului”.
Tot acest miracol fotbalistic, nu a fost posibil fără munca și îndârjirea arbitrilor Aurel Patron, Alexandru Rusu și Nicolae Bălțătescu, premiați ai Galei fotbalului 2019, drept cei mai competenți.
Între echipele participante, deținătoarea Cupei raionuluui a fost consemnată echipa „Atletic”, Copăceni, iar campioana raionului a devenit echipa „Victoria”, Sângerei. Cea mai disciplinată echipă a fost desemnată echipa „Faiplay” Iezărenii Vechi.
Toți laureații galei au beneficiat de câte un premiu bănesc și Diplome de excelență. Înmânând multe dintre ele, președintele raionului Grigore Corcodel a încredințat fotbaliștii și microbiștii prezenți că „odată ce a devenit o tradiție Gala fotbalului sângereian, Consiliul raional va contribui la păstrarea ei.” El a mai lansat ideea că fotbalul este sport și nu business.