DISTRIBUIȚI

   În decursul săptămânii recente, într-o vizită de lucru la Sângerei, a fost viceministrul mediului Igor TALMAZAN. La ședință au luat parte primarii din raion, șefii serviciilor desconcentrate și administația publică locală.

   Principalele probleme puse în discuție, legate de mediul înconjură- tor, sunt cele precum: gradul de împădurire a terenurilor degradate din teritoriul raionului – circa 60-70%; autorizarea celei mai mari gunoiștii, care se află în comuna Țambula – localnicii menționează că de spațiul dat se folosește municipiul Bălți, deși, Țambula are și ea acte de proprietate, municipiul refuzând măcar să plătească impozite pentru utilizarea domeniului.

   Alte două mari probleme, în baza cărora s-au afirmat primarii localităților, sunt aprovizionarea cu apă a comunei Bilicenii Vechi, fiind necesară „ori trasarea apei, ori construirea fântânii arteziene, ori a unei sonde” – a solicitat primara Ala GUZUN; iar „Prepelița duce o lipsă acută de lemne de foc – grădinița, școala și bătrânii nu sunt aprovizionați suficient și este nevoie de a impune interdicție pentru comercializarea unelor categorii de lemn”, a accentuat Mihai PLEȘCA primarul localității date. Acestea fiind cele mai stringente greutăți cu care se confruntă majoritatea cetățenilor din raion, viceministrul mediului a răspuns…

continuarea o veți citi în numărul 9 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica Albu