DISTRIBUIȚI

Marți, 17 decembrie curent, angajații Inspectoratului de Poliție Sângerei au marcat Ziua Națională a Poliției. Evenimentul a debutat cu depuneri de flori la monumentul „Pietate” din centrul orașului Sângerei.
Starețul- Arhimandritul Manăstirii „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, s. Bocancea, Pahomie împreună cu Blagocinul raionului, Maxim Guzun, au oficiat o slujbă de pomenire în memoria eroilor căzuți în războiul de pe Nistru.

Într-o atmosferă de sobrietate și căldură sufletească a fost marcată în raion Ziua Națională a Poliției. Colaboratorilor Inspectoratului raional li s-au adus omagii și plecăciuni de respect din partea Parlamentului, Ministerului de resort, Guvernului, Consiliului raional, primarilor, administrației Inspectoratului de Poliție, etc. Festivitatea plină de emoții sufletești, s-a desfășurat în frumoasa locație „Hermes”, unde pe parcursul a câteva ore a strălucit în lumina epoleților și medaliilor sărbătoriților. Evenimentul a fost regizat și moderat, de inegalabilii, profesioniștii oameni ai culturii din raion, soții Valeriu și Anastasia Rusu. Bucuria pentru evenimentul trăit a fost împărtășit de deputatul în Parlamentul Republicii, conducerea raionului, primarilor, veteranilor de Poliție, colegilor de la Procuratură raionului, Judecătoriei, agenți economici etc. Solemnitatea a fost dominată de surprize și mesaje de recunoștință pentru curajul polițiștilor de a se menține în activitatea lor pe linia verticalității și onoarei de a sluji țării și cetățenilor. Surprizele au culminat cu decernări ale colaboratorilor Poliției și nu numai, veteranilor etc…
Grație măiestriei soților Valeriu Rusu și Anastasia Rusu, cei care au alcătuit scenariul, tot ei fiind și moderatorii evenimentului festiv, s-a elaborat un scenariu profesionist. Festivitatea a fost o adevărată revelație pentru publicul prezent, prin intercalarea destul de reușită a aspectului solemn și cel artistic.
Șeful Inspectoratului de Poliție Sângerei, comisarul-șef, Vasile Banaru, a felicitat asistența cu prilejul sărbătorii profesionale, menționând că sarcinile care stau în fața organelor de drept, necesită contribuția fiecăruia dintre ei pentru a le materializa cu succes în fapt. „În cei 29 ani de activitate Poliția a apărat independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Am ferma încredere că colaboratorii noștri vor îndeplini cu succes misiunea pe care o au.”
Președintele raionului, Grigore Corcodel, a avut un mesaj de felicitare din partea Consiliului raional, dar și al său personal, destul de emotiv adresat conducerii inspectoratului, întregului efectiv de poliție din raion. Dumnealui a apreciat înalt activitatea colaboratorilor inspectoratului. „Anul 2019 a fost un an cu multe proiecte realizate de către angajații poliției din raion. Pe parcursul anului ei au asigurat ordinea publică la toate evenimentele, atât în raion, cât și în întreaga societate. Polițiștii noștri în toate cazurile au dat dovadă de profesionalism, verticalitate, curaj.”
Vitalie Tabarcea, șeful Secției Administrație Publică a Consiliului raional, împreună cu președintele raionului au înmânat premii și Diplome de Onoare unor polițiști din partea Consiliului raional, menționând conlucrarea fructuoasă a Consiliului raional, Primăriilor cu organele de drept.
Deopotrivă de cald și vibrant a fost mesajul deputatului Gheorghe Brașovschi, care a menționat că polițiștii din raion au dovedit a câta oară că sunt pilonii de bază a societății. „Muncă, respectarea normelor de conduită a legislației, devotament, patriotism și responsabilitate – calități caracteristice polițiștilor raionului. Cred cu tărie că responabilitatea și perseverența demonstrată de angajații Inspectoratului de Poliție Sângerei, îndeosebi în ultimii ani constituie o premisă esențială pentru continuarea procesului de modernizare a poliției.”
Pentru munca cu bărbăție și stoicism în apărarea a tot ce avem mai scump de la strămoși, polițiștii au fost onorați printr-un mesaj și diplome de onoare, flori ale recunoștinței, de către Arcadie Covaliov, primarul de Sângerei și viceprimarul Andrei Cucoș.
Revelația sufletească a continuat să o aducă prin mesajele sale, Mihai Pleșca, primarul comunei Prepelița, Elena Neaga, primara comunei Bălășești, Liubovi Gobjilă, primara comunei Coșcodeni, Ludmila Zamornea, primara comunei Cotiujenii Mici, Ala Guzun, primara comunei Bilicenii Veci, care au felicitat efectivul inspectoratului de Poliție cu sărbătoarea lor profesională, exprimând recunoștință pentru activitatea de menținere a ordinii publice și asigurarea securității vieții și activității cetățenilor.
Un număr impunător de colaboratori ai inspectoratului au fost avansați în grad, remunerați cu premii, diplome de merit, mențiuni, oferite de Ministerul de Interne, Inspectoratul de Poliție, Deputatul Republicii Moldova, Consiliul raional, primării.
Spiritul de sacrificiu al polițiștilor pentru asigurarea ordinii publice în raion a fost onorat cu dedicații muzicale propuse cu mare drag și cu tot farmecul talentului lor de artiștii Secției Cultură Sângerei și ai Casei raionale „Nicolae Iorga”, prin numere artistice și dedicații muzicale de neuitat, aduse drept recunoștință pentru bravii polițiști ai Inspectoratului raional de Poliție, veteranilor poliției prezenți la eveniment.
Ei au îndulcit de-a binelea sufletul participanților, au creat atmosfera feerică a minunatelor și magicelor sărbători ce se apropie.