DISTRIBUIȚI

             La 25 mai curent, în încinta Primăriei Sângerei, a avut loc prima ședință a Consiliului de Securitate Comunitară a localității. Scopul de constituire al Consiliului a fost crearea unui parteneriat în rezolvarea problemelor de securitate publică din localitate, fiind aplicate principiile activității polițienești comunitare.

      În cadrul evenimentului, a fost semnat Memorandumul de înţelegere privind cooperarea dintre Inspectoratul de Poliție, Administrația Publică Locală (APL) şi Institutul de Politici Publice (IPP) în vederea implementării proiectului de pilotare a activităţilor poliţieneşti comunitare.

În acest context, raionul nostru a câștigat proiectul pentru construcția unui edificiu nou al poliției comunitare, prin aceasta, se va schimba rolul și funcțiile polițistului, activitatea unui astfel de centru fiind disponibilă 24/24 de ore, un polițist de patrulare și un ofițer acordând ajutor permanent comunității. În scopul realizării programului dat, poliția va merge în teritoriu să discute cu APL-ul despre problemele din teritoriul respectiv, ca să se facă profilactică pentru soluționarea acestora.

Colaboratorii poliției au menționat că cele mai grave probleme pe care le avem în raion sunt cele precum încălcarea regulilor de circulație, furturi, tulburarea liniștii publice sau violența în familie și că este foarte greu să fie implicată populația în rezolvarea infracțiunilor. Cu toate acestea, oamenii nici nu doresc să se implice în scăderea ratei criminalității din localitate, mai mult de jumătate din totalul oamenilor necunoscându-și polițistul de sector.

Astfel, un centru al Poliției comunitare este extrem de util și binevenit pentru a monitoriza starea unor sectoare anumite, prin instalarea sistemelor de supraveghere, iluminare, razii pe timp de noapte, discuții cu…

continuarea o veți citi în numărul 23 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: IPS