Poezia, de mare leac

  Poezia, de mare leac

10
DISTRIBUIȚI

 Dedicăm acest colțișor al ziarului poeziei, Măriei Sale, și creatorilor ei, din raion, cititori de ai noștri, care ne scriu la redacție versuri  sublime, și care, ne pare rău, dar nu totdeauna le putem publica imediat, păstrându-se în sertarele redacției, dar și cele ale inimii. Nu că nu ne-ar plăcea să le punem în ungherul  inspirației, destinat cititorilor noștri, creatori de rând poetic. De multe ori  ne o iau alte probleme pe dinainte, ne ocupă spațiul, vocația de jurnaliști. Ne ocupă spațiul, timpul,  liniștea sufletească și neliniștea. De toate uneori, și multe de toate, numai nu de poezie îți amintești. Și păcat ne spunem una alteia, după ce trec aceste valuri cu neghină. Fiorul artistic, poezia bună e ca un leac, mare leac. Mai bună și eficientă decât orice medicament.

 Corect  este să spunem cu recunoștință că până la urmă, lăsăm poezia pentru nu știu care deliciu sufletesc, pe care î-l simțim și î-l trăim prin poezia care o citim ,care ne-o trimiteți la redacție. Nu toți sunt împărați în țara cuvintelor. Doar cei ca Dvs. autori ai poeziilor care le expunem cititorilor fac parte din acest regal. Și numele  autorilor,  poeți ai raionului care Vă numiți cu numele:  Rodica Budeanu,( Cotiujenii Mici),  Ana Podlisnic,( Cubolta) Raisa Pupăză, ( Chișcăreni),  Maria  Bogdan (Heciul Vechi)  , Maria Șova,( Marinești), Tamara Habașescu  ( or. Sângerei),toate poete și profesoare cu renume și cu discipoli  de performanță în istoria și evoluția acestui neam.  Sunteți prieteni cu rima, cu cuvântul  artistic și cu fiorul poetic. Doar pentru creatori cum sunteți cei ce ne scrieți  este specific  să Vă  zidiți ființa  în poezie. În rând de poezie găsiți forma , armonie . Nu e ușor  să fii poet, dar și este imposibil să nu fii .

Suntem bucuroși că Vă avem. Sorbiți cuvintele în continuare, dați-le eleganță poetică, a rimei,  dați-le profunzimea și greutatea conținuturilor. Alimentați-le cu comori sufletești, care le aveți în creație și în suflet.  Viața merge mai frumos înainte cu  poezie și prin ea pentru că ea  e fericire, e iubire și tăcere. Dăruiți-o necontenit.