Cercetarea arată că valoarea energetică medie anuală a fluxurilor de deșeuri municipale solide, variază de la 4473 kcal/kg s. u. în Bălți, până la 4498 kcal/kg s. u. în Chișinău, iar din analiza potențialului de producere a energiei reiese că în Chișinău ar fi posibilă utilizarea unei instalații de generare a energiei electrice cu capacitatea de 46 MW, în timp ce pentru Bălți cu capacitatea de 12 MW.
Rezultatele studiului arată că în fluxul deșeurilor menajere solide din Republica Moldova, cota deșeurilor biodegradabile, precum resturile alimentare, hârtia, cartonul, materialele textile, pielea, deșeurile fitotehnice și lemnoase, reprezintă circa 64.7%, ceea ce presupune un potențial major pentru Republica Moldova în vederea obținerii energiei electrice și termice din deșeuri.
Republica Moldova și-a asumat drept obiectiv să mărească producția de energie electrică din surse regenerabile de la 6% la 30%, iar utilizarea noilor tehnologii de producere a energiei din deșeuri ar putea contribui la aceste scopuri bine definite.