DISTRIBUIȚI

     Spre deosebire de Chișinău și Bălți, municipii în care s-au înregistrat un număr record de candidați la funcția de primar, pentru fotoliul din orașul Sângerei „luptă” nouă concurenți electorali și anume: Igor Țîbîrnă (PP„Șor”), Tatiana Luca (PSRM), Serghei Sinicovschi (PUSB), Vasile Doga (PLDM), Tudor Mocanu, candidat independent, Arcadie Covaliov, (PUN),Tudor Tutunaru (Blocul Electoral „ACUM” Platforma Da și Pas”), Anatolie Hadîrcă (PCRM), Alexandru Pleșca (PDM).
     Se pare că Sângereiul nu a mai cunoscut un asemenea activism la început de campanie electorală. Organizațiile Teritoriale a opt partide și-au anunțat candidații la funcția de primar al orașului Sângerei.

     Printre cei nouă candidați la funcția de primar de Sângerei se numără persoane cunoscute în oraș: ex președintele raionului, ex-primar de Sângerei Vasile Doga, președintele ,,Agroinsind”, consilierul municipal Tudor Mocanu, consilierul raional și municipal,medicul Arcadie Covaliov, consilierii municipali-Tatiana Luca. Regăsim și oameni noi, oameni de afaceri, dar și nume absolut noi. Pentru prima dată au pornit în lupta pentru fotoliul de primar de Sângerei: Igor Țîbîrnă, Serghei Sinicovschi, Tudor Tutunaru,Anatolie Hadîrcă și Alexandru Pleșca. Cel mai tânăr candidat la funcția de primar este Alexandru Pleșca, cel mai cu experiență de viață este Vasile Doga. Sloganul cu care au pornit toți în alegerile locale generale din anul curent este cam același: „Toată energia și eforturile pentru o comunitate europeană”. Cu câțiva ani în urmă un ex-primar de Sângerei, a câștigat răsunător alegerile pentru funcția de primar al orașului cu un slogan asemănător.
     La ora actuală, situația e cu totul alta, nimeni nu se încumetă deocamdată să facă vreun pronostic. Multă lume înclină să creadă că, pentru desemnarea primarului de Sângerei, va fi nevoie de turul doi.
    De remarcat faptul că, marea majoritate a formațiunilor politice din teritoriu optează pentru o campanie electorală civilizată.