DISTRIBUIȚI

În Grădinița ,,Mărțișor” din or. Sîngerei s-a desfășurat recent activitatea ,,Patriotismul – Garantul dăinuirii neamului” închinată cântecului patriotic. Promovarea activității a fost posibilă prin implicarea educătoarei grupei pregătitoare ,,Garofița”, Aliona Tabarcea împreună cu profesorul de muzică, Mihai Ungureanu, cu susținerea nemijlocită a directoarei instituției, Elena Patraș.
Organizatorii și-au propus să reînvie Cântecul Patriotic promovându-l micuţilor chiar din fragezi ani de viaţă, cultivându-le dragostea şi respectul către cultura noastră.
Micii participanți și-au prins tricolorul în piept, asumându-și cu demnitate rolurile de promotori ai patriotismului. Copiii din grupa ,,Garofița” au recitat despre limba noastră cea română, țară și grai, l-au cântat pe Ștefan cel Mare și Sfânt, au declarat cât le este de dragă țara în care s-au născut,iar la sfârșitul activității și-au dat mâna ca frații și au încins o horă a prieteniei.
Surpriza activității a fost prezența elevilor din L.T.,,Olimp” Sângerei care au oferit în dar cele mai frumoase și vesele dansuri.
Vin cu sincere mulțumiri și înalte considerațiuni pentru buna noastră educătoare, Aliona Tabarcea și pentru profesorul de muzică, Mihai Ungureanu! Punem pe umerii Dvstră educația copiilor noștri și mare ne este uimirea când descoperiți în ei talente pe care deseori noi nu le observăm . Valorificați importante valori și dezvoltați capacități la cel mai înalt nivel.
Această activitate este dovada pură a muncii titanice pe care o depuneți zi de zi. Sclipirea din ochii copiilor noștri, dragostea și respectul pe care vi-l poartă denotă grija și importanța pe care le-o oferiți. Ne bucurăm că le prezentați exemplul celor mai mari creând parteneriate cu elevii din L.T.,,Olimp» din Sângerei. Ansamblul de dansuri populare ,,Andrieș» le-a aprins sufletele copiilor noștri și, ca de obicei, au dansat cum numai ei pot dansa.
Responsabilitatea și emoțiile pe care le-am văzut la fiecare copilaș mi-au confirmat că deja avem copii mari.
Elena Patraș, sunteți o comoară pentru instituția pe care o ghidați. Mereu pozitivă, zâmbitoare , blândă și deschisă spre noi provocări.
Mai depozităm în lădița noastră de succes încă o activitate frumoasă, valoroasă și cu ecouri. Credem că încă se mai poate să fim îndrăgostiţi de tot ce e naţional, să păstrăm aceste valori spirituale şi să apărăm această luminiţă sfîntă a neamului- Cântecul Patriotic împodobit cu dragoste față de STRĂBUNI, PĂRINȚI , ŢARĂ, GRAI, NEAM

Elena Bajereanu,
părinte