Părinţii, susţinători ai fotbalului

 Părinţii, susţinători ai fotbalului

149
DISTRIBUIȚI

Echipa de fotbal a Şcolii de Sport „ Dumitru Atanasov” din oraşul Sângerei, antrenată de profesorul-antrenor Chiril Şuşu a participat recent la o întâlnire pe terenul de joacă cu semenii lor de la Clubul „Pole-Iaşi” din România. Este un parteneriat, stabilit de mai mulţi ani între Şcoala noastră de Sport şi clubul nominalizat. Întâlnirile pe terenul de joacă dintre echipa şcolii noastre şi cea ieşeană sunt realmente cantonamente, unde micii fotbalişti îşi îmbunătăţesc  tactica, preiau experienţa unii de la alţii, dar şi curajul de a înainta în fotbalul de performanţă.

 Vera Tabarcea

  Echipa Şcolii de Sport, condusă de Chiril Şuşu a primit invitaţia   de la Clubul „Pole –Iaşi,” pentru nişte întâlniri dintre echipe prin meciuri de fotbal. Plecarea la Iaşi a micilor săi fotbalişti a fost posibilă datorită  părinţilor copiilor pe care-i antrenează.Uniţi ca şi copiii lor în echipa de fotbal, părinţii s-au sensibilzat şi au susţinut financiar plecarea în turneu a echipei, ne-a spus cu multă recunoştinţă şi mulţumire antrenorul.

 Pentru echipa noastră sunt importante aceste întâlniri amicale pe terenul de fotbal. Ele conduc către noi performanţe, fotbaliştilor le  inspiră încredere şi curaj în forţa lor, în tactica pe care o aplică antrenorul, antrenându-i„Plecarea echipei la Iaşi a fost ca un răspuns invitaţiei şi vizitei  echipei din România din vara trecută, unde au jucat la Chişcăreni şi i-am găzduit. Noi suntem mândri că copiii noştri sunt antrenaţi de un antrenor ca Chiril Şuşu. Datorită reputaţiei sale ca antrenor de fotbal, copiii noştri joacă în aceste întâlniri, cu echipa Clubului „Poli –Iaşi”. I-am văzut cum fac spectacol fotbalistic în teren. Au îndrăzneala câştigată în meciuri europene, unde participă. În schimb, antrenorii  clubului ieşean au admirat şi admiră în continuare  tactica jocului echipei  lui Chiril Şuşu. Este ceea ce ei nudeşin, sau deţin, dar altfel ca la noiceea ceea ce le lipseşte. Ne-a spus, că aceasta ei vor să înveţe de la ai noştri şi să preia ca experinenţă”, a mărturisit cu admiraţie părintele însoţ

tor, Iurie Beţivu. Alături de echipă şi de antrenor au fost ceilalţi  părinţii, ca Viroica şi Ion Liaci, Ala Florea, Mihai Crigan, Denis Sporneac, Vitalie  Drucioc. După meci, împreună,ca într-o familie , antrenor, părinte şi fotbalişti, au analizat greşelile care le-au făcut jucătorii în timpul meciului, fiind încurajaţi pentru o nouă treaptă parcursă.

  Cu fiecare întâlnire de acest gen, în astfel de parteneriate, echipa   prinde la curaj, la excelenţă fotbalistică. Dovadă ar fi şi faptul, că  după vizita de la  Iaşi, echipa a jucat cu excelenţă la Bălţi şi au câştigat detaşat meciurile. Părinţii au mai recunoscut, că la o dăruire atât de inspirată fotbalului, atât din partea antrenorului, cât şi a copiilor lor, ei nu pot decât să fie alături, să suţină, să se simtă fericiţi pentru copiii lor, crescuţi frumos prin fotbal.