DISTRIBUIȚI

S-au împlinit 40 de zile de la trecerea în neființă, a celui care a fost ALEXANDRU JDANOV. Pentru fiecare din noi, întâlnirea unui Om în viață este un dar al cărui valoare o înțelegem mai devreme sau mai târziu.
Cu atât mai mult în cazul în care acest Om își asumă povara condiției umane, depășește timpul și se integrează în ființa națiunii din care face parte.
Am avut prilejul să fim alături de ALEXANDRU JDANOV într-o perioadă deosebită a istoriei noastre între anii 1980-1992. Împărtășeam aceleași convingeri și idei. Cât a fost conducătorul raionului, în general, în viață, n-a folosit niciodată argumentul forței, ci forța argumentului. Se angajase plenar, alături de colegii săi, să contribuie la Victoria Spirituală asupra sistemului, a ideii asupra cenzurii, a individului asupra birocrației. ALEXANDRU JDANOV se angajase să slujească, nu să fie slujit.
Apăra valorile naționale, dar nu era un naționalist. Se pronunța împotriva sistemului și principiilor dictatorial greșite, nu împotriva oamenilor.
Avea puterea de a ierta, de a înțelege natura umană, de a aprecia fiecare gând bun, frumos, de a contribui prin efortul propriu la transformarea lor. În loc de reproș și judecată observa inconsistența și suferința celui ce greșea, încerca să-l înțeleagă, să-l ajute.
Iată de ce credem că ALEXANDRU JDANOV rămâne o prezență continuă, or, de obicei oamenii uită ce s-a spus, ce s-a făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă.
Cu 40 de zile în urmă a trecut la cele veșnice ALEXANDRU JDANOV – un excelent conducător și organizator al vieții publice, un om de o aleasă ținută morală și profesională, un mare iubitor de oameni și de viață.
ALEXANDRU JDANOV nu a deținut, pur și simplu, niște funcții destul de înalte, el a muncit cu adevărat, „ a ars” în deplinul sens al cuvântului, fiind exemplu și mobilizându-i pe toți cei din preajma-i la o muncă cu deplină dăruire de sine.
S-a luptat pentru viață cu un stoicism rar întâlnit și nu a cedat în fața morții până în ultima clipă. Fiindcă știa că moarte nu există.
Doar trupul nostru se întoarce în pământ, iar sufletul Lui va fi veșnic, precum și memoria noastră…
Vestea morții omului de omenie ALEXANDRU JDANOV ne-a uluit pe toți, a venit ca un trăsnet din senin, ne-a făcut să ne simțim mai săraci și mai singuri, pentru că o dată cu trecerea lui în neființă am pierdut unul din cei mai buni prieteni și îndrumători, un om de o mare sensibilitate, bunătate și receptivitate, care ne va lipsi enorm și căruia îi vom purta mereu o vie amintire.
În semn de mult respect și prețuire ne închinăm cu pioșenie Măriei Sale pentru tot binele făurit și lăsat ca moștenire cetățenilor raionului nostru.
Suntem alături de familia îndurerată, căreia îi transmitem întreaga nostră compasiune și regretul acestei imense și irecuperabile pierderi.
Dumnezeu să-L ierte și să-l odihnească în pace.
Cu adâncă îndurerare, Consiliul raional Sângerei