Olga Golban  a efectuat  o vizită de lucrul  în raionul  Telenești

Olga Golban  a efectuat  o vizită de lucrul  în raionul  Telenești

41
DISTRIBUIȚI

 

Astăzi, în raionul Telenești, într-o vizită oficială s-a aflat  Olga Golban, Secretara de stat a Ministerului Finanțelor.

La întrevedere au participat șeful Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, șefa adjunct, Nelea Cazacu, președintele raionului Telenești, Mariana Ombun, primarii din localitățile raionului, șefii serviciilor desconcentrate, șefii secțiilor și direcțiilor Consiliului raional Telenești.

În debutul ședinței de lucru, Olga Golban a menționat că, prioritatea Guvernului și a Ministerului Finanțelor este menținerea unui dialog constructiv între administrația publică centrală și cea locală. De asemenea, ea  a declarat că se depun eforturi consolidate pentru a crește nivelul de bunăstare al cetățenilor Republicii Moldova, prin intermediul politicilor promovate de instituție care se referă la sistemul de salarizare, precum și prin implementarea proiectelor sociale.

În dialogul cu autoritățile locale, au fost abordate subiecte cu referire la aspectele bugetare, fiscale, achiziții publice, contabilitate și audit în administrația publică locală de nivelul I și II.

Vizita de lucru face parte din programul de activitate a Guvernului care, anual, preconizează organizarea vizitelor în teritoriu a membrilor Guvernului cu scopul consolidării relațiilor dintre autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și autoritățile administrației publice centrale și cetățeni pentru  soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă societatea.