DISTRIBUIȚI

   O lovitură primită de la viaţă poate fi doar un nou început. Asta a demonstrat-o tânărul cu ambiție din localitatea Chișcăreni, Vasile MORARU pe care viața l-a pus la grea încercare. Firea sa optimistă și umărul de nădejde al părinților, dar și al oamenilor de bună credință l-a ajutat să suporte mai ușor calvarul prin care a trecut cu 9 ani în urmă.

   Povestea tristă a băiatului a început în ziua când a mers împreună cu prietenii săi în câmp la balotat paiele, pentru a da o mână de ajutor agricultorilor. Maşina care era lipsită de dispozitiv de protecţie, l-a agăţat pe băiat de scurtă şi l-a tras spre ea. Fiind transportat la un spital din capitală, după consultații profunde, medicii au spus că nu-i mai pot salva nici măcar parţial membrele superioare.

Anii care au urmat pentru familia MORARU, nu au fost deloc ușori, iar flacăra speranței a pâlpâit necontenit, susținuți fiind de oameni de bună credință din localitate și din afară.

Două proteze – primul vis care a devenit realitate

   „Nu mi-am pierdut niciodată speranța, chiar dacă știam că bugetul familiei nu poate acoperi cheltuielile necesare. Primara din sat a organizat un maraton cu colectare de fonduri unde s-a adunat o parte din bani, alți oameni m-au ajutat cu informații utile. Datorită voinței persoanelor cu suflet frumos, astăzi dețin o pereche de proteze, cea a mâinii stângi este una mecanică şi are o funcţionalitate limitată, cea dreaptă este mioelectrică.

Am visat la ele mult timp, sunt foarte scumpe pentru mine pentru a le expune muncilor, plus că foarte multe nici nu prea pot face cu ele, doar cele mai elementare lucrări. Părinților le mulțumesc pentru tot, curaj, răbdare și lacrimi ascunse”, a spus Vasile.

   Gândurile vechi spulberate, vise noi înaripate Îi dau lacrimile gândindu-se la visul epuizat de a căpăta profesia dorită, că nu și-a continuat studiile, că nu poate face lucruri pe care…

continuarea o veți citi în numărul 12 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: arhiva personală. Vasile și soția Marina