DISTRIBUIȚI
În poză: cetățenii în așteptare

Centrul Multifuncţional Sângerei prestează pe nou o gamă largă de servicii pentru cetăţeni. În preajma instituţiei date dis-de-dimineaţă, cu mult înainte de deschiderea programului de lucru, zilnic poţi vedea aglomeraţie, în special în zilele de marţi. Nu toţi se informează din timp, că Centrul prestează servicii pe nou, reformat, prin intermediul sistemului „Rând electronic”. Inclusiv condiţiile sunt confortabile şi accesibile pentru cei care îşi aşteaptă rândul. Cetăţenii însă continuă practica veche, formează rândul lor de aşteptare, după principiul primul venit, primul servit.
Programul de muncă a centrului începe cu mulți cetăţeni la intrare, care aşteaptă să intre pentru a solicita documentul necesar.
„Am nevoie la starea civilă pentru traducerea certificatului de naştere al fiului. M-am înscris în rând, vreau să fiu printre primii deservită”, ne-a spuns Svetlana COZLOV din Sângerei.
Din discuţiile cu cetăţenii în aşteptare desprindem că cei mai mulţi sunt pentru perfectarea actelor la starea civilă.
„Mi-a fost scris diferit numele în actele de identitate. În unele Bezereva în altele Bezărău. Cei care le-au întocmit au greşit, noi nu am fost atenţi şi acum umblu pe drumuri, pentru corectare. Suntem mulţi în rând. Ar trebui cred mai mulţi operatori de stare civilă să deservească.”, ne-a spuns Maria BEZEREV din Bilicenii – Vechi.
La alte servicii ca cele cadastrale sau perfectarea buletinului de identitate, sunt mai uşor deserviţi cetăţenii, la starea civilă e mult mai anevoios. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive:un cetăţean solicita poate mai multe acte, care ia mult timp de căutare în arhivă, unii nu cunosc date care trebuie să le deţină, alţii nu cunosc cum să completeze o cerere de solicitare a actului de stare civilă.
„Ofiţerul de aici stă cu fiecare, să ne ajute a completa corect şi acesta este un motiv că rândul este mare”, ne confirmă alt solicitant, Maria GROSU din comuna Ţambula.
Momentele sunt dificile nu doar pentru cetăţeni…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 26 din această săptămână