O fire dinamică ce emană energie și vitalitate

O fire dinamică ce emană energie și vitalitate

276
DISTRIBUIȚI
În poză: Mariana URSU

Este un om al cuvântului. De câțiva ani trudește întru clădirea celor mai alese verbe, publicându-le în ziarele „Ecoul nostru”, „Literatura și Arta” etc. Mereu este în clocotul celor mai importante evenimente din raion, țară, lume. Publică articole de o înaltă ținută socială. Este o mare sufletistă. Vibrează la tot ce se întâmplă în jurul nostru, raion, țară, lume. O dor eșecurile, exodurile masive ale populației, care lasă în urmă pustiu și deznădejde.
Mariana URSU este redactoră șefă, una din „fețele” ziarului „Ecoul nostru”. S-a afirmat rapid în meseria sa. Este o fire dinamică, ce emană energie și vitalitate. Deși nimic nu vine întâmplător, ziaristica în viața Marianei a intrat ca o adevărată întâmplare. Când nici nu-i trecea prin minte că ar putea-o interesa acest fel de a-și câștiga celebritatea și banii, i-am făcut o propunere pentru ziar…
Zâmbitoare, curioasă și un pic amuzantă de propria aventură, Mariana a rămas să activeze la ziarul „Ecoul nostru”. Opțiunea pentru ziaristică a fost o decizie spontană pe care inițial nici măcar ea nu a luat-o la început în serios. Dar foarte repede această provocare a devenit un mod de viață pentru Mariana. Desigur i-a trebuit ceva timp să se adapteze, să deprindă secretele meseriei. A reușit foarte repede să câștige încrederea colegilor, dar cel mai mult, a cititorilor. Iubește oamenii, îi place să comunice și tocmai aceste lucruri pe care le iubește le-a regăsit în această meserie. Ziaristica i-a oferit orizonturi foarte mari pe care nu credea că le va cunoaște vreodată.
Dacă e să analizăm creația, ea este de o infinită valoare, ruptă dintr-o prospețime a unei continuie dimineți, prin care se proiectează, evenimentele, istoriile oamenilor din raion și nu numai, dar și un optimism demn de admirat al tuturor celor care sorb din pagina „EN”.
Gânduri, mesaje, interviuri, știri, istorii de succes, toate trecute prin strunele cele mai sensibile ale sufletului și izvorâte, prin rațiunea inimii, dintr-un arhipelag al înțelepciunii.
Articolele sale sunt dinamice, ele scânteiază ca un polizor menit să ascute cuțite, coase, bărdițe, subiectele ei fiind, de regulă, ascuțite de noi.
Publică în paginile ziarului despre comunele noastre, infrastructură, educație, sănătate, ordine de drept, reforme, despre personalitățile din partea locului. Mariana ce pricepe de minune să mențină echilibrul. Or zice ea: „Omul în viață trebuie să aibă un scop către care să se îndrepte cu toată viteza. Or, când dispare scopul, omul își poate pierde echilibrul, fiind pe cale de a se prăbuși.”
Creațile ei sunt mereu așteptate de cititori. Are un amalgam de cunoștințe din diverse și multiple domenii umanistice și sociale, pe care le oferă cu generozitate în creațiile ei.
Cultura, delicatețea și sensibilitatea deosebită, ținuta fermă a ei, constituie pentru noi o călăuză fidelă în frumoasa activitate a creației. Omenescul colegei este unul de profunzime. Intuiește fără reticențe forța intelectuală a interlocuitorilor săi, capacitatea creativă. Are o gândire logică și mult prea vastă.
Mariana URSU își conturează biografia cu migală și responsabilitate. Are grijă s-o prindă elegant și sigur de conturul anilor… Parcursul biografiei ei este lin, dar sigur, consecvent și coerent….

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 37 din această săptămână