DISTRIBUIȚI

După ce au muncit 15 ani în construcții peste hotarele țării, au decis, să se întoarcă acasă și să –și lanseze o  afacere prosperă.  Este vorba despre un cuplu tânăr din Sângerei, care au fondat SRL „ Vlagold Parc”, o afacere în domeniul agroturismului  și serviciilor de agrement, foarte mult așteptate de locuitorii urbei. O piscină după toate standardele naționale și internaționale, concepută de arhitecți și disaineri profesioniști  în orașul Sângerei, în locul  unei porțiuni de teren lăsat în paragină și mizerie. Zilele trecute a avut loc evenimentul oficial de inaugurare. La eveniment au participat oficiali  din  administrația publică locală, ADR Nord, oaspeți, prieteni  etc.

Soții  Andrei și Veronica Ciobanu, au muncit mai bine de 15 ani în construcții  peste hotare. Însă dorul de casă îi măcina mereu. După ce au adunat o sumă considerabilă de mijloace financiare, au revenit la baștină. Întorcându-se într-o  bună zi din municipiul Bălți în Sângerei, terenul aflat în paragină,mizerie totală, le-a atras atenția. Atunci le-a încolțit visul de a face ceva frumos și durabil pentru oameni. Au meditat, analizat, au cerut sfatul autorităților locale, mai multor specialiști din cadrul Incubatorului de Afaceri  Sângerei or, Veronica, este  rezidenta  instituției în cauză.. „Am revenit din  străinătate acasă cu gândul de a investi banii înt-o afacere de familie. Mereu mi-a plăcut înotul. Și am hotărât ferm că mergem pe ideea  construcției unei piscine, unica la moment în Sângerei, ” spune Andrei Ciobanu.

Realizarea  visului, de la piatra de temelie a celor două bazine până la inaugurare, a durat trei ani. Pentru a-și pune ideile în practică, soții au beneficiat  și de ajutorul și sprijinul profesioniștilor de la Incubatorul de Afaceri Sângerei. Totodată, ei au aplicat și un proiect finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, în cadrul căruia au primit un grant în valoare de cinci mii de euro.

„Tânărul cuplu au aplicat o propunere de proiect foarte bună în primul rând, și am văzut că ei au investit foarte mulți bani. Pentru a duce la bun sfârșit construcția nu mai aveau mijloace. Am înțeles că au nevoie de ajutorul nostru,” a declarat șefa Secției Politici Regionale și Cooperare Externă a ADR Nord, Maria Prisăcari.

”Ideea ne aparține în totalitate, dar am fost norocoși să avem în orașul Sângerei Incubatorul de Afaceri care, a contribuit prin instruire, prin mentoratele pe care le-au desfășurat. Desigur că, a fost necesar de ceva timp pentru a organiza, a ne gândi, pentru a aranja totul,”susține Veronica.