DISTRIBUIȚI

Educatoarea care laudă virilitatea violatorilor și se informează de pe Facebook.

Din profilul Tatianei Cușnir aflăm că ea este educatoare la grădinița de copii „Guguță” din orașul Telenești. Întrebată de reportera portalului Stopfals.md cum a putut scrie un astfel de comentariu în contextul unui viol comis cu atâta cruzime, educatoarea se justifică și spune că oamenii nu i-au înțeles corect mesajul, că de fapt ea nu a aprobat violul, ci… „virilitatea” soldaților care au putut fi activi din punct de vedere sexual 13 ore la rând (!!!). „Eu când am comentat, alta am avut în vedere. Cineva a tălmăcit așa”, spune educatoarea, precizând că sursa ei de informare despre războiul din Ucraina este Facebook-ul, unde a văzut „și alte filmulețe, nu știu dacă e drept sau nu…”.
Primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, regretă cele întâmplate și îi pare rău că un pedagog poate avea un astfel de comportament pe rețelele sociale. Chiar dacă acest comentariu ar avea o tentă sexuală, violul nu poate fi justificat în niciun fel, mai ales în cazul unui război, spune primarul și promite că acest caz va fi investigat la nivel local, deoarece grădinița de copii este administrată de primărie.

Distribuie mesaje similare propagandei pro-Kremlin
Portalul Stopfals.md a studiat pagina de Facebook a educatoarei Tatianei Cușnir și a constatat că în ultimele două luni, de când a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei, ea a distribuit și redistribuit informații și video-uri de natură propagandistică împotriva Ucrainei și a președintelui acestei țări Volodimir Zelensky, împotriva NATO, prin care ucrainenii sunt etichetați „naziști” și acuzați că ei înșiși își ucid propriii cetățeni, iar atacurile în țara vecină ar fi planificate nu de ruși, ci de ucraineni, inclusiv masacrul din orașul Bucea.

Continuarea citiți în n.18-19 din 22 aprilie 2022

Lilia Zaharia,
Stopfals.md