DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

La mijlocul lunii septembrie în Liceul „Pan HALIPPA” din satul Cubolta a izbucnit un conflict între trei elevi care s-au încăierat chiar în holul instituţiei Directoarea s-a implicat imediat, pentru remedierea situaţiei. În instituţie a fost chemată poliţia care a supus interogării liceenii provocatori ai actului de violenţă. Ulterior directoarea i-a avertizat că, dacă nu-şi vor schimba comportamentul, vor fi exmatriculaţi.

Din acel moment administraţia instituţiei a luat măsuri la nivel local, dovedind că nu tolerează violenţa sub nici o formă. Prin activitatea unei comisii multidisciplinare a monitorizat comportamentul fiecărui participant la actul de violenţă în parte. După cum am fost informaţi ,acest lucru continuă în baza unor măsuri de durată.
Spre regretul tuturor lucrurile nu s-au oprit aici, au ieşit din culisele instituţiei, cu răsunet la nivel raional şi republican. Acţiunile acestor tineri care prin manifestarea violenţei între ei au voit să-şi clarifice nişte lucruri, au căzut ca o umbră neagră asupra imaginii de prestigiu a liceului, cu rezultate înregistrate la nivel republican şi internaţional.
Aceştea prin actul de violenţă declanşat au provocat regrete în sufletul colectivului de profesori, unit întru asigurarea unui învăţământ de calitate şi menţinerea în instituţie a unei atmosfere prietenoase copilului.
Mai mult cadrele didactice susţin că au fost şi sunt invinuite în continuare că nu ar fi intervenit în actul de violenţă produs între elevi. Acuzaţiile vin din partea unei colege a lor, al cărei fecior a fost implicat în bătaia dintre tineri. Tot ea i-a cerut directoarei să fie exmatriculaţi doi dintre bătăuşi, pe când fiul ei să rămână înscris în lista liceenilor. Ea a motivat că din cauza acelor doi el n-ar putea studia mai departe…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 42 din săptămâna aceasta