DISTRIBUIȚI
În poză: problema pusă în vizorul autorităților

Locatarii blocului social de pe strada Independenţei 75 „A” din oraşul Sângerei, se ciocnesc de mult timp de problema umedităţii în apartamente. Umeditatea şi mucegaiul ajung până pe tavane şi sunt provocate de apa din subsol. Suprafaţa subsolului este permanent acoperită cu apă. Când se revarsă apa de ploaie nivelul acesteia în subsol se ridică până la jumătatea pilonilor care stăpânesc trăinicia fundaţiei. Apa inundă permanent spaţiile clădirii nu doar când cade din cer. Din subteranul subsolului izvorăsc două izvoare, apa căreia se localizează în subsol. Umeditatea insuportabilă persistă, copiii din familiile care deţin apartamente la etajul întâi al blocului sunt permanent bolnavi.

Una dintre locatarele care suportă aceste incomodităţi, Rodica Neaga a confirmat: „Cresc trei copii în aceste condiţii insuportabile. Sunt umezi pereţii, cât şi pardoseala pe care calcăm, joacă apa sub podele. Fetiţa de 6 ani este permanent bolnavă, zilnic are nevoie să-i administrez medicamente. Nici să mă angajez la lucru nu pot, căci ar trebui deseori să mă aflu în concediu de boală cu copilul şi nici un angajator nu se bucură de astfel de angajaţi. În subsol permanent este apă, când la nivel mai mare sau la mai mic, dar permanent ne dă mari bătăi de cap.”
Fondatorul Blocului de locuit este Consiliul Raional. Fiind sesizaţi asupra problemei inundaţiei subsolului, Serviciul de Salvatori şi Pompieri a efectuat mai multe intervenţii şi au pompat apa, în 4 cazuri de inundaţie a subsolului. Potrivit lui Ion Urecheanu, „echipa noastră de salvatori a răspus la fiecare sesizare, inclusiv la începutul săptămânii curente ne-am deplasat la faţa locului. Intrucât apa este la nivel mic, nu o mai putem pompa cu utilajul nostru”. …
continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 24 din această săptămână