DISTRIBUIȚI
În poză: participantele la programul de instruire

  La începutul lunii noiembrie, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a înmânat, certificate de participare pentru 27 de antreprenoare din diverse domenii economice care au urmat programul de instruire antreprenorială realizat în cadrul proiectului „Business Academy for Women” (BAW), finanțat de Uniunea Europeană.

Participantele la proiect, pe parcursul a 6 zile de instruire, desfășurate în incinta Incubatorului de Afaceri Sângerei, au avut posibilitatea să se convingă dacă sistemul de management al întreprinderii pe care îl gestionează este unul bun sau necesită perfectări, să concluzioneze dacă costurile care sunt suportate pentru realizarea produselor sau serviciilor companiilor lor sunt justificate, dacă produsele sau serviciile răspund așteptărilor clienților, să învețe cum să acceseze noi piețe de desfacere prin asigurarea compatibilității produselor și serviciilor cu cerințele pieții externe. „Avantajul acestui program de instruire constă în abordarea practică a subiectelor, utilizarea exercițiilor și studiilor de caz reale din practica cotidiană a mediului nostru de afaceri. ” a menționat Rodica BOSTAN, femeie de afacere din raion. Potrivit managerul instituței, Ludmila PROCIUC: „Femeile de afaceri au manifestat un interes sporit pentru obținerea de noi cunoștințe în domeniul extinderii pieții de desfacere, inclusiv pe piețele locale și majorarea vânzărilor. Totodată, participantele s-au arătat interesate de inițierea unor parteneriate de lungă durată cu beneficiarele proiectului BAW și vor să aplice la componenta de granturi.”
După încheierea componentei de instruire absolventele la program pot participa la concursul planurilor de afaceri, unde 10 cele mai bune idei vor primi câte 6 mii EURO pentru dezvoltarea afacerii.