DISTRIBUIȚI
În poză: administrația raionului alături de veteranul Ivan BUCEAȚCHI

În raionul nostru ca și pe întreg teritoriul țării, la data de 9 mai este sărbătorită Ziua Victoriei asupra fascismului, dar și zi de comemorare pentru astașii căzuți în timpul celui de al doilea război mondial. Participanţii au exprimat recunoştinţă veteranilor şi au depus flori la Memorialul Ostaşilor căzuţi, din parcul orăşenesc „Alexandru Jdanov”.

La mitingul organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional au participat reprezentanţii instituţilor şi organizaţiilor din oraş, ai Uniunilor Veteranilor de Război, funcţionarii Consiliului raional şi ai primăriei oraşului. Împreună cu sute de cetățeni ai orașului au format o coloană imensă şi în marş festiv au mers către Memorial, locul de veci şi de onorare al eroilor căzuţi pentru pace.
În orașul Sângerei au mai rămas doar doi veterani ai cruntului război: Grigore BRAȘOVSCHI și Ivan BUCEAȚCHI.
Slăbiți de ani, cu puterile și sănătatea pierdută din cauza războiului, la miting, cu greu, a putut fi adus doar Ivan BUCEAȚCHI. Pentru cei decedați în cumplitul război a fost organizată o masă de pomenire, blagoslovită de protoiereul Maxim GUZUN, blagocinul raionului. Prin slujba de pomenire au fost onorate faptele de vitejie şi numele eroilor căzuţi. Primarul Gheorghe BRAŞOVSCHI, în mesajul de deschidere a mitingului şi-a exprimat pietatea:…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 19 din această săptămână