DISTRIBUIȚI

   Caravana de Crăciun a ajuns zilele acestea și la Sângerei. De această dată, Moș Crăciun a venit la copiii din raion de la mii de kilometri. Nu din Laponia, ci din Germania. Peste 500 de copii din raion, au primit cadouri confecționate și împachetate cu multă dragoste de copiii din Germania. Mascota caravanei, ursulețul pe nume Barii, a adus multe bucurii copiilor, în ajunul sărbătorilor de iarnă.

    Se apropie cea mai feerică sărbătoare care trezește armonii de basm în sufletele copiilor și al adulților, împărțind cu mărinimie – din desaga lui Moș Crăciun, oamenilor din întreaga lume, bucurii și bunăstare, voie bună și zâmbet, dar mai cu seamă speranța unui miracol.
   Iar autor al acestui miracol poate deveni oricine nu ezită să întindă o mână de ajutor. Anume din această chemare a sufletului, voluntari, oameni mărinimoși din Germania și Moldova oferă cu generozitate zilele acestea  fericire, bucurie, zâmbete copiilor din  întreaga lume.
   Organizația internațională „ Round  Table” Germania și Moldova, Ladies Circle și Cluburile 41, în colaborare cu directorul Companiei „ CrudoPartners” Ion Crudu, din Chișinău au reușit și în acest an să aducă fericire, zâmbete pe fețele copiilor  în prag de luminate sărbători, prin intermediul Caravanei de Crăciun.
   Grație parteneriatului: ,,Round Table” Germania și Moldova, ziarul„Ecoul nostru”  Președintele raionului, Secția Asistență Socială și Protecție a Familiei, Inspectoratul raional de Poliție, a pornit Caravana de Crăciun. Peste 500 de copii  au primit cutii multicolore cu diferite daruri care le vor face sărbătoarea de Crăciun mai luminată datorită suportului oferit. Convoiul sosit din Germania  s-a deplasat la grădinițele „Andrieș” din orașul Sângerei, creșele-grădinițe din satele Cozești și Vrănești, Centrelor de Plasament, de reabilitare „Luminița”, „Credo”, „Raza Soarelui”, cât și la unii copii din familii  defavorizate. Drept răsplată pentru voluntarii nemți  a fost bucuria impresionantă din ochișorii sutelor de copii care au fost salutați de oaspeții de onoare, încercând prin aceste  cadouri a  le aduce zâmbete, feeria și magia  sărbătorilor din Europa. Nemții în fiecare an sunt primii care aduc bucuria în sufletele celor mici, îi îndulcesc.
   Membrii  Organizației „ Round Table” din Germania și Moldova Grosu Ion și Bostan Sandu, însoțiți de Grigore Corcodel, președintele raionului, Maria Bajura, șefa Secției Asistență Socială și Protecție a Familiei, Nicolae Frecăuțan, șef al Inspectoratului de Poliție nr.1 Sângerei, comisar, Marcel Ionesii, ofițer principal al Serviciului interacțiune comunitară a SSP al IP Sângerei, inspector principal, Andriana Țîbîrnă, ofițeră principală a Serviciului interacțiune comunitară a IP Sângerei, inspectoare principală, Natalia Croitoru, ofițeră a secției resurse umane a IP Sângerei, inspectoare superioară, prima donație au făcut-o  la creșa-grădiniță din satul Cozești. Minunații copilași au rămas plăcut surprinși de oaspeții care le-au trecut pragul creșei, de cadouri. În semn de recunoștință ei au cântat și recitat poezii dedicate luminatelor sărbători de iarnă. Directoarea și educatoarele instituției au mulțumit celor implicați în această activitate generoasă.
   Următorii beneficiari au fost copii de la Centrele de reabilitare și plasament „Luminița”, „Credo”, „Raza Soarelui”, creșele-grădinițe„Andrieș” din orașul Sângerei și cea din  satul Vrănești. În următoarele zile unii copii din familii defavorizate vor primi cadouri din partea Președintelui raionului, Grigore Corcodel. „Doresc voluntarilor Caravanei de Crăciun din Germania drum bun la întoarcere acasă, la familiile lor. Le sunt profund  recunoscător pentru frumoasa inițiativă. Această generoasă acțiune de caritate rezonează perfect cu spiritul sărbătorilor de Iarnă, îndemnând la solidaritate și rasponsabilitate socială.
   Pentru mulți copii, sărbătorile de iarnă- Moș Nicolae, Moș Crăciun, An Nou este ceva obișnuit, care vine în fiecare an cu îndeplinirea unor dorințe ale noastre și cadouri importante.
   Nu ne putem imagina ce bucurie e asta pentru unii copii la care nu vine Moș Crăciun, pentru că părinții lor nu-și pot permite s-o facă. Unii îi abandonează, alții sunt decăzuți din drepturi etc,” a menționat conducătorul raionului.”

  Maria Bajura, șefa SASPF:„ Le mulțumim cu profundă recunoștință membrilor caravanei de crăciun  pentru susținerea copiilor de la noi din raion, din țară, în special a copiilor care au nevoie de mai multă afecțiune și iubire. Rămânem a fi impresionați de atitudinea voluntarilor din Germania, care insuflă bucurie și mângâiere, înțelegere și compasiune, speranță acestor copii. Astfel, ne-am convins că frumusețea fără bunătate nu valorează nimic, iar copiii de astăzi necesită de a fi protejați și sprijiniți în acțiunile lor.
   Mărinimia este una dintre cele mai de preț valori, generozitatea se încadrează și ea în această listă privilegiată astfel că aceste două ,,bunuri” se regăsesc umil în gesturile făcute de către membrii organizației « Round Table», gesturi făcute din inimă și pentru inimă, gesturi care vin să contureze armonios imaginea unei acțiuni umanitare care impresionează. Acest gest de bunătate își răspândește rădăcinile în toate direcțiile, rădăcini ce au a cultiva în noi frumosul și beatitudinea.’’
   Silvia Rusu, directoarea Centrului ,, Credo”: „An de an în preajma sărbătorilor de Iarna ii  avem pe oaspeții mult asteptați din Germania și anume Caravana de Crăciun împreună cu șefa  DASPF Maria Bajura. Copiii au dansat, au cântat și au spus poezii  unde au și primit daruri.În semn de recunoștință din partea admnistrației au primit un ceai cald și o plăcintă.Copiii și părinții au fost foarte mulțumiți de darurile primite.
  Ecaterina Dumbrava, șefa Creșei-Grădiniței ,, Andrieș”: Recent, acest sentiment de așteptare a fost răscolit surprinzător, prin vizita ,,Caravanei de Crăciun” venită tocmai din Germania, cu o echipă de voluntari foarte generoși, pentru a aduce mii de bucurii copiilor din R. Moldova inclusiv din r-ul Sângerei.
   De acest fapt, au beneficiat și toți copiii  din Creșa-grădinița ,,Andrieș” or. Sîngerei, fiind plăcut surprinși de mulțimea cadourilor colorate și variate pe care le-au primit chiar din mâina onoraților oaspeți. Mare ne-a fost uimirea când, la inițiativa acestei frumoase echipe, au fredonat cântecul ,,O brad frumos” în limba română, împreună cu copiii, moment în care emoțiile și aplauzele nu au întârziat să vină.
  Din numele administra-ției, copiilor, părinților, exprimăm sincere mulțumiri, pentru promovatorii acestui proiect de caritate ,,CARAVANA DE CRĂCIUN”, oamenilor cu suflet mărinimos și prietenoși, pentru contribuție.”
Reprezentanții „Round Table” din Germania  și Moldova , Ladies Circle și Cluburile 41, au rămas încântați de talentul copiilor, de înaltul profesionalism, generozitatea, curajul, răbdarea personalului care  activează cu ei. Nemții au savurat din bucatele naționale și vinul gustos. Emoționați, au rostit cuvinte de recunoștință pentru deschiderea, ospitalitatea cu care sunt tratați în fiecare an.
  Dedermann Ingo L, din Germania a spus:„ Proiectul „Caravana de Crăciun” se desfășoară de mulți ani, consecutiv și în Republica Moldova, fiind implementat de  organizații nonguvernamentale din Germania. Acest proiect are menirea de a aduce spiritul sărbătorilor magice în sufletele copiilor din familii defavorizate,  a face oamenii să fie mai buni. Voluntarii, au colectat cadourile,  pregătite cu mare drag de către copiii noștri pentru  cei din Moldova. Suntem profund emoționați pentru primirea caldă, ospitalitatea Dumneavoastră ce Vă caracterizează. Necătând la distanța parcursă, ne simțim foarte bine în raionul  Sângerei. Ne bucurăm de frumoasa colaborare ce o avem, grație  ,, Round Table” Moldova , Ion Crudu și publicației „Ecoul nostru”.
   Nu putem exprima sentimentul de bucurie și emoție din sufletele copiilor, ale celor care au beneficiat de cadouri de la copiii din Germania, ale părinților și buneilor, tuturor care au rămas impresionați de entuziasmul voluntarilor, celor care susțin desfășurarea unor asemenea acțiuni, care se bucură de puterea de a dărui.
   Cel care a  insistat ca Caravana de Crăciun să ajungă și anul acesta la Sângerei, este Ion Crudu, directorul și coordonatorul proiectului, căruiua din numele copiilor, conducerii raionului, părinților, a echipei ziarului „Ecoul nostru” îi aducem cuvinte de aleasă gratitudine, recunoștință și profund respect.
   La caravana de Crăciun se poate alătura oricine, inclusiv întreprinderi și organizații. Tradiționala acțiune de caritate are drept scop atenționarea societății față de problemele copiilor defavorizați, precum și ajutorarea copiilor din familiile social-vulnerabile și din centrele de plasament și reabilitare.