Moldova în mijlocul prăpastiei

Moldova în mijlocul prăpastiei

70
DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Țara noastră trece la moment printr-o perioadă și mai dificilă decât cea în care se afla până nu demult. Invalidarea alegerilor din iunie a primarului general, este unul din motivele care a stârnit mare forfotă atât în rândul cetățenilor cât și al autorităților europene.

După un șir de acțiuni de protest organizate de către popor, pentru „a i se înapoia votul furat”, mai nou, Parlamentul European a votat recent o rezoluție prin care condamnă anularea alegerilor din capitală și solicită Comisiei Europene suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova, dar și a asistenței macrofinanciare. Cum și cât va rezista statul nostru fără ajutorul financiar primit de la europeni și cine se fac vinoveți de situația creată în țară când cetățeanului de rând i se încalcă drepturile impunândui-se un regim dictatorial, au încercat să ne răspundă locuitorii raionului.
Cetățenii țării noastre merită o altă viață, una mai bună. Opiniile oamenilor referitor la prezentul țării noastre variază de la caz la caz în dependență de situația fiecăruia.
Viorica VULPE, din com. Pepeni a menționat: „Mizăm foarte mult pe obiectivitatea parlamentarilor europeni, ce nu se vor lăsa influențați de manipulările la care recurge opoziția, iar decizia se va lua în strictă conformitate cu legea. În Republica Moldova, concomitent cu trecerea timpului, observ că situația se înrăutățește la toate aspectele. Din cauza situației politice din țară, oamenii deja nu numai că sunt obosiți, dar devin indiferenți, aproape că nu există spiritul civic, pentru că măsurile ce se intreprind sunt împotriva cetățenilor. Mă refer la salarii mici, condiții de muncă nefavorabile, dominarea actelor de corupție etc. Oamenii încetează să fie bine dispuși, să aspire spre un viitor frumos, nu se mai poate de rezistat în fața fărădelegii, de aceea și rata persoanelor care migrează nu anual, ci zilnic este ridicată. Procesul de invalidare a alegerilor din Chișinău a făcut ca situația să devină critică. Consider că este mare nevoie de a fi luate măsuri în scopul evitării unor situații neprevăzute, deoarece cetățenii de toate vârstele nu mai pot trăi pe „vechi”, și dacă nu se vor întreprinde schimbări în favoarea lor, va fi imposibil ca și guvernanții să nu poată conduce pe „vechi” și în asemenea cazuri apar revoluții, istoria ne-a demonstrat acest fapt în diverse timpuri și popoare…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 28 din săptămâna aceasta