Modernizarea Casei de cultură din Copăceni

Modernizarea Casei de cultură din Copăceni

9
DISTRIBUIȚI

Promovarea culturii și valorilor noastre milenare au fost un pilon important al localității Copăceni din toate timpurile.

Implementarea cu succes a proiectului „ Modernizarea Casei de cultură din Copăceni” vine să creeze condiții necesare pentru dezvoltarea culturii și practicarea activităților culturale în condiții firești, dar și să continue un amplu proces de modernizare și reparare a instituției, inițiat în 2020 când a fost realizată prima lucrare în acest sens prin reparația curentă a acoperișului.

A continuat acest proces în anul 2021  în cadrul proiectului ” Dezvoltarea vieții culturale  prin modernizarea Casei de Cultură” cu o valoare de 946 322 lei, implementat în cadrul Programului finanțat prin intermediul Agenției pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură. În cadrul proiectului  au fost schimbate toate tâmplăriile în Casa de Cultură.

 Proiectul a fost implementat cu succes, iar Casa de Cultură dispune de tâmplării moderne și eficiente   și deschide calea spre realizarea următoarei etape, reparația capitală interioară a instituției. În cadrul proiectului ”Satul European” în valoare de 2752650 lei,  s-a realizat  o reparație generală interioară, procurarea mobilierului în bibliotecă și sala de lectură, amenajarea cu mobilier a unei săli de festivități,  precum și tehnica de sonorizare pentru evenimente: amplificator, boxe, microfoane, suporturi pentru aceste instrumente.

Casă de cultură din Copăceni, raionul Sângerei, este acum pregătită să primească și să găzduiască evenimente culturale de înaltă clasă, ceea ce va îmbunătăți și mai mult viața socială și culturală a comunității.

Implementarea cu succes al acestui proiect, permite și celor  2172 locuitori ai satului Copăceni cât și celorlalți 789 de locuitori ai comunei împreună cu oaspeți și artiști care vor veni în comună să participe la evenimente culturale, activități sociale să petreacă timpul într-un mediu modern, într-o Casă de Cultură bine amenajată și dotată.