Minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Minte sănătoasă într-un corp sănătos!

1057
DISTRIBUIȚI

În a treia zi de sâmbătă a lunii mai în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Sportului şi a Mişcării Olimpice. Acțiunea are drept scop promovarea importanței sportului si a unui mod de viața activ, precum și instruirea societații în spiritul valorilor olimpice: excelență, prietenie și respect.

Cu aceasta ocazie în orașul Sângerei s-a desfașurat o sărbătoare a sportului de zile mari. Pentru organizarea acestei acțiuni s-au mobilizat structurile desconcentrate și serviciile descentralizate din raionul Sângerei. Anul acesta Mișcarea Olimpică desfășurată la Sângerei a reunit în total 1200 de cetățeni.
La deschiderea evenimentului, Președintele raionului, Vasili MARANDIUC a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor ce sunt pasionați de sport, menționâd că viaţa fără sport nu ar trebui să existe. Indiferent de natura lui, sportul este important!
Aproximativ 500 de sportivi au participat la un maraton, unde au alergat pe o distanța de 3 km. După finalizarea Cursei Olimpice, sărbătoarea sportivă a continuat la Complexul raional „Olimpiada ‘80”, fiind deschisă de echipa de voluntari de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Viitorul”printr-un flash mob si de copiii de la Cresa-gradinita nr.6. Participanții au fost îndemnați de către primarul orașului, Gheorghe BRAȘOVSCHI să practice sportul zilnic și să adopte un stil de viață sănătos, fiindca sportul este cheia spre o viață cât mai lungă, lipsită de probleme de sănătate. Astfel, 17 echipe ale instituțiilor publice și agenți economici s-au înscris la diverse probe sportive: șah, fotbal, tenis de masă, volei bărbați si dame, tragerea otgonului.
Evenimentul a culminat cu festivitatea de premiere a echipei de fotbal FC Sângerei, care a devenit în premieră Campioană în Divizia B, Seria nord, ediția 2015 – 2016. Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Gheorghe CÎRLAN a înmânat cupa și medaliile fotbaliștilor, staff-ului tehnic și conducătorilor.
O mare parte din cetățenii prezenți și-au demonstrat forța la mai multe competiții: lupte libere, minifotbal, tenis de masă, volei, ridicarea greutaților, stafeta familiei, tragerea otgonului, lupta traditională „Trânta la berbec și cocoș”.
Toți câştigătorii probelor sportive s-au învrednicit de medalii, diplome, premii băneşti și cadouri, înmânate de către Viorel ONCEANU, șeful Serviciului de Tineret și Sport și de către, Anatol Bajereanu, directorul Școlii Sportive „D. Atanasov”.