L-am cunoscut mai de aproape la o întrunire metodică, prezentată colegilor din instituțiile de educație timpurie in localitatea Pepeni. A fost o oră de muzică-model, încărcată cu patriotism, cu emoții din cele mai alese, țesută din elemente tradiționale, dar și din cele moderne. Surpriza cea mare avea să vină cu undele emisiunii televizate despre satul Răzălăi. La drept vorbind, nu prea cunoșteam lumea acestei localități, nu se vorbea des despre oamenii acestei vetre. Dar -nu aduce anul cat aduce ceasul-.
Se vede că marele Iosif Naniescu a răsădit pe aceste pământuri Omenia, Hărnicia, Sinceritatea, Dragostea de neam, Simțul gospodăresc și grija de viitorul neamului. Aceste calități s-au înrădăcinat și rodesc în sufletul fiecărui trăitor generații la rând.
La această emisiune au vorbit autorități, preotul, profesori…toți stăpânind un vocabular plin de lumină și respect către limba romană. Am aflat lucruri frumoase împlinite, dar și cele ce au a încolți pe această moșie.
La toate acestea ca o cunună de steluțe, cunună de flori alese, au îndulcit această emisiune copiii ghidați de OMUL MUZICIANUL Mihai Iamandi, cu suflet de floare și cu inimă de soare. O armonie perfectă între veșminte și voci, între zâmbete și mișcări. Pe lângă toate acestea am mai aflat că colegul țese fiecare oră de muzică și cu creații proprii, croind zilnic calea spre sufletele micuților cu care activează, ocrotindu-i, dezvoltându-i-i, înnobilându-i. Succese Mihai.
Mă cuprinde un sentiment de mândrie că educația muzicală în această localitate e pe mâini bune, amintind că MUZICA are un potențial enorm în dezvoltarea și educarea tuturor.
Prima dată aș fi vrut ca această emisiune să nu se sfârșească, dar…Îmi pare bine că am cunoscut acești Oameni frumoși nu numai la chip, dar și la suflet.
Omul nu poate zbura, gândul lui însă poate zbura pe aripile cântecului, nu ratați această ocazie.
Cântecul dar ceresc
Cei ce cântă întineresc.